ZAINTERESOVANI POSLODAVCI SISTEMATSKE PREGLEDE SVOJIH ZAPOSLENIH MOGU OBAVLjATI U DOMU ZDRAVLjA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

ZAINTERESOVANI POSLODAVCI SISTEMATSKE PREGLEDE SVOJIH ZAPOSLENIH MOGU OBAVLjATI U DOMU ZDRAVLjA BIJELjINA


Prema  aktuelnom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, domovi zdravlja mogu raditi sistematske periodične preglede radnika koji su zaposleni na radnim mjestima na kojima nisu prisutni profesionalni rizici, kazala je za „Semberija info“ dr Bojana Paleksić Dokić, načelnica Službe porodične medicine.
 
-Sve firme, kao i svi zainteresovani poslodavci sistematske preglede svojih zaposlenih mogu obavljati u Domu zdravlja Bijeljina. Inače, svi ljekarski pregledi, osim onih gdje je prisutan profesionalni rizik mogu se obaviti u Domu zdravlja. Sistematski pregledi zavise od toga koje usluge poslodavac  dogovori sa Domom zdravlja, mi možemo uraditi usluge opšteg pregleda, radiološku dijagnostiku, kao i pregled ginekologa, ali i laboratorijsku dijagnostku“, pojasnila je dr Paleksić Dokić.
 
Takođe, ona je dodala da će Dom zdravlja Bijeljina izaći u susret budućim studentima, što se tiče cijene ljekarskih uvjerenja potrebnih za upis na željeni fakultet, te da nije potrebno zakazivati termin pregleda. Dovoljno je samo javiti se na recepciju da bi bili upućeni gdje treba da odu.
 
-Cijene ljekarskih uvjerenja za upis na fakultet koštaju samo 20 konvertibilnih maraka, što je veoma povoljno i odgovara studentskom budžetu. Što se tiče samog pregleda za ljekarska uvjerenja za studente tu spada pregled opšte sposobnosti koji zavisno od fakulteta zahtjeva i opšti pregled, a nekada i psihološku procjenu“, zaključila je za portal ,,Semberija info’’ načelnica Službe porodične medicine Doma zdravlja Bijeljina.
 
(Semberija info)