NIKOLA DRLjIĆ: ZLATNO DIJETE BIJELjINSKE ODBOJKE: Iza Nikole je sezona iz snova :: Semberija INFO ::

 

NIKOLA DRLjIĆ: ZLATNO DIJETE BIJELjINSKE ODBOJKE: Iza Nikole je sezona iz snova



U sezoni 2022/23. Odbojkaški klub „Radnik“ je ostvario najveći uspjeh u klupskoj istoriji osvojivši sve što se u bh. granicama moglo osvojiti: Kup RS, Kup BiH i epitet najbolje ekipe Premijer lige BiH odnosno titulu prvaka BiH. Važan segment u igri bijeljinskih odbojkaša ove sezone predstavljao je mladi Nikola Drljić. On ima 20 godina, indeks fakulteta informacionih tehnologija i tri godine seniorske odbojke iza sebe.



- Odbojku sam počeo trenirati 2015.  godine, kada su me roditelji doveli na trening OK „Radnik“. Te godine sam se takmičio u kategoriji pionira gdje smo svi bili novi, tek usvajajući ljepotu ove igre tako da nismo napravili neki zapaženiji rezultat. Tu sam upoznao dobre prijatelje za čitav život. Rezultati dolaze narednih sezona a vrhunac smo ostvarili u sezoni 2021/22. kada smo u juniorskoj konkurenciji bili vicešampioni RS i bronzani u BiH. Siguran sam da bismo na državnom prvenstvu osvojili i sjajniju medalju da smo bili svi na okupu. Unazad četiri godine igram i u seniorskom sastavu s tim da sam vremenom dobijao sve veću minutažu. Moram se pohvaliti da sam prošlu sezonu odigrao 23 i propustio samo jedan meč u Premijer ligi BiH“, rekao je za „Semberija info“ Nikola Drljić.



Prema statistici, Nikola je tokom šampionske sezone bio četvrti poenter Premijer lige BiH sa 291 postignutim poenom od čega 238 iz napada. Bio je i najbolji server lige sa 37 asova. Kako sam kaže, ovakvi rezultati posljedica su rada i treninga iz ranijih godina. Radio je naporno i redovno, bez zapostavljanja treninga i uvažavajući sugestije trenera i starijih saigrača. Većim dijelom dosadašnje karijere treneri su mu povjeravali poziciju korektora u ekipi da bi ga Vladimir Šarenac prošle sezone postavio na mjesto primača koje mu, po vlastitom priznanju ali i po klupskoj statistici, više odgovara. U finalnoj utakmici Kupa Republike Srpske koju su Bijeljinci u Banjaluci igrali protiv OK „Borac“, pored osvojene titule Nikola je proglašen za najboljeg igrača finalnog meča.

 

- U septembru igramo prvo pretkolo CEV Lige šampiona. Ekipa je uglavnom ostala na okupu, biće još neko pojačanje, čekamo i novog trenera i mislim da ćemo biti spremni za nastup u Evropi. Volio bih da možemo nastupiti u našem gradu pred našom publikom ali je to zbog nekih tehničkih uslova još uvijek upitno. Meni će čitavog života ostati u sjećanju završne utakmice plej ofa koje smo igrali u dvorani Gimnazije. Nikad do tad nisam doživio kako je to kad imam saigrača par metara od sebe, vidim ga da mi nešto govori ali ga od silne buke navijanja ništa ne čujem. Fenomenalna je naša publika i baš bih volio kada bismo mogli pred njima igrati evropske duele“, izjavio je Nikola uz opasku da je Liga šampiona mjesto gdje se takmiče najbolje ekipe Starog kontinenta, da će biti teško ali da OK „Radnik“ nikome na megdan neće izaći sa bijelom zastavom.



Za kraj razgovora Nikola nam je otkrio recept za uspjehe koje je OK „Radnik“ ostvario prošle sezone. Recept je vrlo jednostavan i sadrži tri sastojka – redovni, kvalitetni, jaki treninzi, zatim dobar trener i na kraju odlična atmosfera u ekipi. Pripreme za novu sezonu počinju u avgustu a za posvećene sportiste poput mladog odbojkaša ni ljetni period odmora ne protiče bez treninga. Jer, u novoj sezoni treba biti još bolji, još snažniji, još brži.

Priznanje od stručnog žirija



U okviru manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina za 2022. godinu“ koje su organizovale naše novine, stručni žiri je na osnovu sportskih rezultata iz prošle godine Nikolu Drljića proglasio trećim u seniorskoj konkurenciji, iza Davora Arnautovića (KMF „Radnik“) i Luke Jovanovića (KK „Budućnost“).
- Iako dvadesetogodišnjak, Nikola Drljić je jedan od boljih napadača u timu OK „Radnik“. Po svim parametrima spada u red najkorisnijih odbojkaša kompletne Premijer lige BiH“, stajalo je u obrazloženju stručnog žirija.

Milićević:Nikola je najbolji mladi odbojkaš u BiH



- Nikola je dijete OK „Radnik“. Smatram ga najtalentovanijim odbojkašem u RS i BiH. On je primjer kako jedan sportista treba da se razvija i kako jedan igrač iz godine u godinu stasava u vrhunskog odbojkaša. Prošle sezone je bio jedan od nosilaca naše igre i jedan od najzaslužnijih za osvajanje sva tri pehara. U narednoj sezoni očekujem od njega da bude nosilac Radnikove igre i da se u punom kapacitetu pokaže i na međunarodnoj sceni. Na njemu je da nastavi raditi i ne sumnjam da će postići još bolje rezultate u budućnosti“, izjavio je za „Semberija info'' Vladimir Milićević, koji je igrao, ali i trenirao Nikolu Drljića.


Semberske novine - Semberija info