Izgled koji oduzima dah i ukusi u kojima se uživa :: Semberija INFO ::

 

Izgled koji oduzima dah i ukusi u kojima se uživa


Donosimo vam priču o Keteringu „Rernica“ koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji najljepše trpeze na prvoj „Pantelinskoj trpezi’’. Na samom početku razgovora za portal „Semberija info“ Dragana Milošević Vasilić, osnivač „Rernice“, kazala je da se prijava za takmičenje dogodila iznenada i u zadnji čas, a na nagovor njenog supruga koji je objavu za prijavu na takmičenje pročitao baš na portalu „Semberija info“.


 
-U posljednjem trenutku smo se prijavili, iako sam ja prvo rekla da to nije izvodljivo, jer smo imali previše posla i svaki sat u danu je bio isplaniran. Ali, u trenutku sam prevagnula i rekla kada već toliko radimo i trudimo se, spremićemo i „Pantelinsku trpezu“. Veliki izazov nam je bio spremiti posnu trpezu, jer smo tih dana imali samo mrsni meni. Uz pomoć mame i prijateljice, postigla sam sve u kratkom periodu, jer sve mora biti svježe i friško servirano, te prilagođeno toplim danima. Na našu sreću i zadovoljstvo, osvojili smo prvu nagradu, a to je na neki način bio i poklon za prvi rođendan naše „Rernice“, jer smo dan prije toga proslavili prvi rođendan. Na ,,Pantelinskoj trpezi’’ dobijali smo samo riječi hvale za naš štand, kao i za izgled i ukus hrane na šta smo izuzetno ponosni. Potvrda tome je da je naš štand nakon ocjenjivanja bio poluprazan. Veliki broj sugrađana  tražio je od nas vizit karte, govoreći da će nas kontaktirati kada budu proslavljali važne datume“, kazala je Dragana.
 

-Zahvalila bih se Gradskoj upravi na organizaciji „Pantelinske trpeze“ i nagradama. Nadam se da će iduće godine biti opet organizovana. Voljela bih da iduće godine bude  više takmičara, jer se veliki broj djevojaka iz grada bavi keteringom. To je prilika i da se izreklamiramo, upoznamo, družimo i ostvarimo saradnju u budućnosti. Na ovaj način dali smo i svoj doprinos za slavu našeg grada“, kazala je Dragana Milošević Vasilić, koja je rođena Bijeljinka i istakla da je u svijetu keteringa tek godinu dana, ali da pored obaveza na njenom primarnom poslu, uvijek pronalazi vrijeme za pripremu keteringa.



-Ljubav prema kuhinji i kuvanju javila se još u ranom djetinjstvu, jer sam oduvijek voljela mami i baki da pomažem u kuhinji, kao i da dekorišem sto za slavu, rođendane, kao i za sve praznike. Što se tiče „rađanja“ „Rernice“ sve je krenulo spontano nakon rođendana moje mama, kada su svi gosti na proslavi rekli zašto ne bi spojila lijepo i korisno i, evo, malo više od godine uspješno se bavim ovim poslom“, prisjetila se Dragana i kroz osmijeh dodala da joj je suprug najveća podrška u svakom smislu.

-Pored supruga, koji mi je najveća podrška, u pomoć mi uvijek priteknu mama i prijateljica kada su veće porudžbine u pitanju, kao i svekar. Svekar je sa suprugom zadužen za nabavku  i isporuku. Naš mali tim čine odabrani ljudi koji uspješno funkcioniše i po komentarima onih koji su koristili naše usluge, svi su prezadovoljni“, istakla je Dragana Milošević Vasilić uz napomenu da ideje za dekoraciju plata, kao i švedskih stolova smišlja sama. Prijatelji su joj, kaže, na početku ovog poslovnog poduhvata slali ideje koje su pronalazili na internetu.
 

-Ovim poslom se bavim prvenstveno iz ljubavi i ne želim nikoga da kopiram. Ideje mi se jave u trenutku, odnosno onda kada krenem da aranžiram platu. Nekada krenem od sira, nekada od suvomesnatih proizvoda i onda popunjavam prostor i aranžiram po ličnom nahođenju. Naše plate bih izdvojila po urednosti, jer sam veliki perfekcionista. Trudim se da svaki posao uradim savršeno, pa tako želim da i plate izgledaju savršeno. Ukoliko mi nekad nešto ,,nije pošlo za rukom’’, a svima se to ponekad desi, krenem ispočetka. Nikada ne bih isporučila nešto čime ja nisam 100 posto zadovoljna i da to ne izgleda onako kako sam ja zamislila. Kod plata, koliko je bitan izgled, toliko je bitno i da je hrana svježa i ukusna, a naše plate su takve“, istakla je Dragana i naglasila da su im najbolja reklama zadovoljni klijenti, kao i izgled i ukus proizvoda koji koriste.
 
U ponudi keteringa „Rernica“ možete pronaći slane mrsne i posne plante, slatki program, a po želji klijenata pripremaju i aranžiraju i švedske stolove.
 

-Naše slane, mrsne plate bazirane su na suvomesnatim proizvodima, sirevima, te voću i povrću. Takođe, pravimo i slane torte, rolate, kao i razne vrste peciva, koji mogu biti složeni sa suvomesnatim proizvodima ili odvojeno. U ponudi imamo i posni meni, kojim su naši klijenti oduševljeni, a sastoji se od slanih rolata, torti, slanih tortilja, brusketa, kao i ribljih štapića i kolutića, domaćih pašteta, namaza od avokada, lososa... Od slatkog programa nudimo dezerte u čašama, voćne i čokoladne. Iz slatkog programa posebno bih izdvojila medenjake koje pravimo za novogodišnje, božićne i vaskršnje praznike. To je nešto posebno, jer koliko god ih napravimo, uvijek se traži više. Na oduševljenje najmlađih, imamo i slatke fišeke, koji su ispunjeni koštunjavim i suvim voćem. Pravimo i voćne štapiće, kao i štapiće sa kombinacijom suvomesnatih proizvoda i sireva“, nabraja Dragana, uz napomenu da cjelokupnu pronudu možete pogledati na instagram i fejsbuk profilima pod nazivom „rernica_“.
 
Na kraju razgovora za „Semberija info“ Dragana Milošević Vasilić poručila je da se trud i rad uvijek isplate, a kada se još dodaju ljubav i zadovoljstvo, sve je mnogo lakše.
 

Ova mlada dama je i veliki humanitarac. Pored brojnih obaveza, zajedno sa suprugom i drugarima, aktivna je i u organizaciji „Srbi za Srbe“, a član je Gorske službe spasavanja - Stanica Bijeljina.

Semberija info