Pokucajte na prava vrata i dobićete vrhunski proizvod :: Semberija INFO ::

 

Pokucajte na prava vrata i dobićete vrhunski proizvod

U oblasti građevinske stolarije, daleko izvan granica BiH jedna bijeljinska kompanija ima prepoznatljivo mjesto. Kada se, negdje u Evropi spomene ime „NOVOFORM“ svi upućeni znaju da je to znak za unutrašnju stolariju besprekornog kvaliteta i dizajna.
 
NOVOFORM“ D.O.O. je osnovan prije 25 godina kao specijalizovana stolarska firma za proizvodnju vrata. Sami početak, sa pet radnika i najneophodnijim setom mašina bio je jako skroman, ali je zato predanost radu, kvalitetu proizvoda, i međuljudskim odnosima u firmi od početka bila na najvišem nivou.



-Kao i svaki početak, prvih nekoliko godina je bilo teško. Međutim, nismo pravili nikakav kompromis sa vizijom naše firme, tako da smo se na tržištu jako brzo izdvojili kvalitetom, dizajnom i završnom obradom naših proizvoda. To je uslovilo nove narudžbe, pa smo nakon pet ili šest godina morali da se širimo, da zapošljavamo nove radnike, da nabavljamo novu opremu i mašine. Netipičnim načinom izrade naših proizvoda, sa mogućnošću prilagođavanja svakom građevinskom otvoru, upotrebom materijala koji predstavlja posljednju riječ u tehnologiji prerade drveta, modernim dizajnom i stalnom kontrolom kvaliteta, ušli smo u sami vrh evropskih proizvođača vrata“, rekao je za „Semberija info“ Predrag Bajić, direktor „NOVOFORM“ D.O.O.
 
Nakon 25 godina uspješnog poslovanja posjeduju vlastiti pogon na 5.000 m2 sa visokokompjuterizovanim mašinama za preradu drveta, sa sopstvenim kvalifikovanim kadrom, kao i sa posebnim dizajnerskim odjeljenjem. Na taj način predstavljaju jednu potpuno modernu industriju koja sve svoje potencijale stavlja svakom kupcu na raspolaganje. Koncept proizvodnje podijeljen je na različite programske linije, što ukupno čini više od 110 različitih modela vrata. Završna obrada se radi u više varijanti: furniranje klasičnim i egzotičnim vrstama furnira i farbanjem poliuretanskim premazima u svim nijansama po Ral ton karti.

-Danas je borba za kvalitetnog radnika. Ono što nas sve čini zadovoljnim jeste činjenica da smo kontinuiranim ulaganjem u stručno usavršavanje i osposobljavanje svih naših radnika postigli zavidan nivo održivosti naših ljudskih resursa, tako da danas imamo više od 75% radnika u našoj proizvodnji sa stažom u našoj firmi dužim od 20 godina. To je pokazatelj koji sam za sebe dovoljno govori o nama. Jako smo zahtjevni kada primamo novog radnika, ta procedura prijema baš zna potrajati, ali i jako teško otpuštamo naše radnike“, istakao je direktor Bajić, uz napomenu da su, u saradnji sa ostalim privrednicima, inicirali i učestvovali u projektu stručnog osposobljavanja učenika stolarske struke u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini.

Mnogi od ovih učenika imali su praksu u „NOVOFORM“ D.O.O, a nekolicina je i zasnovala radni odnos u ovoj firmi.
Inostrani partneri su prepoznali potencijale bijeljinske fabrike unutrašnje stolarije, tako da je ,,NOVOFORM’’ sa svojim finalnim proizvodima već duže vrijeme prisutan na zahtjevnim tržištima Austrije, Njemačke i Švajcarske.

Polovinom marta su nastupali na prestižnom Međunarodnom sajmu građevine i enterijera u Beču gdje su predstavljali jednu od rijetkih firmi iz BiH koja je uspjela da se izbori sa svim zahtjevima probirljivog evropskog tržišta.

-Na inostrano tržište smo izašli kao anoniman proizvođač. Uslovno rečeno, nismo imali ni tatu, ni teču da nam negdje otvori vrata. Sve smo morali sami, svjesni da je kvalitet naših proizvoda naša najveća reklama. I tako je i bilo. Mnogo je konkurenata tamo i morate da budete najbolji kada je u pitanju kvalitet, cijena i rokovi isporuke finalnog proizvoda. Sada, nakon 25 godina, mi ne možemo našoj evropskoj konkurenciji parirati kada su u pitanju proizvodni kapaciteti. Ali zato, po pitanju kvaliteta i završne obrade „NOVOFORM“ je u nekim segmentima neprikosnoveni lider u Evropi. Naša stolarija se nalazi u mnogim značajnim objektima i to nam je trenutno najveća satisfakcija, ali i najveća reklama i preporuka“, rekao je za ,,Semberija info’’ Predrag Bajić.

„NOVOFORM“ D.O.O. raste u skladu sa petogodišnjim razvojnim planovima. U narednih pet godina akcenat su stavili na ljudske resurse, tj. na edukaciju i usavršavanje. Do 2028. godine planiraju zaposliti još dvadesetak radnika. Uz to, do kraja ove godine biće instalisan novi pogon za finalnu obradu i farbanje vrata. Riječ je o posljednjoj tehnologiji koja, pored ostalog, ispunjava zahtjevne ekološke kriterijume Evropske Unije, osiguravajući zdravlje radnika i okolinu.


 
„NOVOFORM“ D.O.O. dobitnik je Srebrene medalje „Knez Ivo od Semberije” koju im je dodijelio Grad Bijeljina za kontinuiran uspješan rad. U svrhu postizanja i održavanja konstantnog kvaliteta uveden je ISO standard (ISO 9001:2015), dok uvođenje ekološkog standarda ISO 14001:2015 govori da je „NOVOFORM“ D.O.O. društveno odgovorna firma koja ulaže u budućnost.

-Naš cilj je da podstaknemo maštu svakog našeg kupca i saradnika i da uz zajedničke ideje materijalizujemo svaku želju. I zato sa punim pravom često kažemo:

,,Zakucajte na prava vrata!”“, poručio je na kraju razgovora za „Semberija info“ prvi čovjek „NOVOFORM“-a Predrag Bajić.

Semberija info