PREDSTAVNICI OPŠTINE LOPARE NA OBILjEŽAVANjU DANA REPUBLIKE SRPSKE U BAVARSKOJ :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVNICI OPŠTINE LOPARE NA OBILjEŽAVANjU DANA REPUBLIKE SRPSKE U BAVARSKOJ


Foto
U Njemačkom gradu Mildorf am In, koji je smješten u pokrajini Bavarskoj, održana je proslava Dana Republike Srpske.

Organizator proslave je Miroslav Kojadinović koji je, zajedno sa Robertom Prilerom /Robert Priller/, suvlasnik kompanije „Domatek“ /domatec GmbH/ u čijim je prostorijama svečano obilježen Dan Republike Srpske.

„Odlučio sam se, uz podršku moga prijatelja i poslovnog partnera Roberta Prilera, da u našoj kompaniji obilježimo i proslavimo Dan Republike na koji smo pozvali predstavnike privrednog, političkog, kulturnog, društvenog i medijskog života ovog dijela Njemačke“, saopštio je Kojadinović.

On je naveo da su proslavi, pored predstavnika srpske dijaspore iz ove regije, prisustvovali predstavnici privrednog i političkog života Njemačke, a među njima je bio i Štefan Friš /Stephan Frisch/, privrednik koji u svojoj kompaniji „Endži“ /Engie/ zapošljava, u Njemačkoj i širom Evrope i svijeta, preko 340 000 radnika, među kojima ima i veliki broj Srba iz Republike Srpske i Srbije.



Miroslav Kojadinović, poznati humanitarac rodom iz Teslića, kaže da je za svakog čovjeka iz Srpske obaveza i velika čast da se obilježi njen praznik, bez obzira da li se čovjek nalazi u otadžbini ili van nje, te da ga naročito veseli što proslavi prisustvuje delegacija opštine Lopare za koju je on posebno vezan.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam, zajedno sa delegacijom opštine Lopare, bio dio ovog događaja, koji je pokazao da Republike Srpske ima gdje god se naši ljudi žive i rade“, rekao je u svojoj izjavi novinarima Želimir Nešković, koji je odbornik u Skupštini opštine Lopare, a po zanimanju je ljekar i stručni saradnik u kompaniji „Domatek“.

On izrazio veliku zahvalnost Miroslavu Kojadinoviću na organizaciji proslave i za sva humana djela koja on čini u opštini Lopare i širom Republike Srpske.

Pored Neškovića delegaciju opštine Lopare su sačinjavali Goran Tasovac, zamjenik načelnika i Mirko Nikolić koji je zaposlen u opštinskoj upravi.

Obilježavanju Dana Republike Srpske u Bavarskoj je prisustvovao i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.