Prigožin: U „Vagneru“ nema državljana Srbije :: Semberija INFO ::

 

Prigožin: U „Vagneru“ nema državljana Srbije


MOSKVA - Osnivač i vođa „Vagnera“ Jevgenij Prigožin izjavio je da u toj ruskoj paravojnoj formaciji nema državljana Srbije.

On je komentarisao tekst objavljen na ''politico.eu'', u kojem se navodi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za taj portal ranije rekao ''da će svi Srbi regrutovani u paravojnoj grupi 'Vagner', koji učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini, biti uhapšeni po povratku u domovinu''.

-Ne postoji jedan jedini Srbin u Vagneru. Poslednji koji se borio za „Vagner“ otišao je prije dva mjeseca. Ako ijedan Srbin tvrdi da se borio za „Vagner „u 2023. - to je laž. Ne vjerujte mu - poručio je Prigožin za ruski portal REX koji ga je zamolio da prokomentariše Vučićevu izjavu.

Prigožin je posebno naglasio da Vagner ''nikada nije bio u Srbiji'' i da ''nema nikakve kontakte sa Srbijom'', prenio je TASS.

Prigožin je svoj odgovor portalu REX objavio i na svom Telegram kanalu.

-Ne treba mi „Vagnerova“ podrška, ne trebaju mi da mi aplaudiraju ili da me kritikuju - rekao je Vučić za ''politico.eu ranije ovog mjeseca tokom Minhenske bezbjednosne konferencije, kako navodi taj portal u juče objavljenom tekstu pod naslovom ''Vučić se suočava sa teškim izborom''.


Tanjug / Glas Srpske