U Turskoj uhapšeno 110 osoba zbog povezanosti sa militantima :: Semberija INFO ::

 

U Turskoj uhapšeno 110 osoba zbog povezanosti sa militantima


DIJARBAKIR- Turska policija uhapsila je 110 osoba zbog navodne povezanosti sa militantima, izjavili su danas bezbjednosni izvori.

Isti izvori navode da je bezbjednosna operacija bila usmjerena na najveći grad na jugoistoku Turske, Dijarbakir i da je proširena na više od 21 provincije. Meta operacije su osobe optužene za povezanost sa Radničkom partijom Kurdistana /PKK/.

Operacija bezbjednosnih snaga izvršena je manje od tri sedmice prije održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora 14. maja za koje analitičari navode da predstavljaju najveći izborni izazov za predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i njegovu stranku Pravde i razvoja /AKP/ od dolaska na vlast 2002. godine.

"Pred izbore i iz bojazni da će ostati bez vlasti, ponovo su se okrenuli operacijama hapšenja", rekao je poslanik iz Narodne demokratske partije /HDP/ Tajip Temel.

Prema njegovim riječima, više desetina hiljada političara, uključujući rukovodeće članove partije HDP, novinare, umjetnike i pravnike nalaze se među privedenima u Dijarbakiru.


Tanjug / Glas Srpske