Rumun vozio kamion u suprotnom smjeru na autoputu: Odbio alkotest, prijeti mu 6.480 evra kazne :: Semberija INFO ::

 

Rumun vozio kamion u suprotnom smjeru na autoputu: Odbio alkotest, prijeti mu 6.480 evra kazne


Vozač ogromnog kamiona kojim je juče jurio u suprotnom smjeru po autoputu A4 između Varaždina i Zagreba, tačnije kod čvora Breznički Hum je 37-godišnji rumunski državljanin.
 
Užarili su se bili telefoni policije oko 11.40 časova, a nije dugo trebalo i da snimak vozačevihsaobraćajnih vratolomija i suludih poteza preplavi medijski prostor i izazove zgražanje, piše Jutarnji HR.
 
Policija mu je vrlo brzo ušla u trag te su utvrdili da se Rumun iz smjera naplatne stanice Breznički Hum uključio u saobraćaj na zapadnu traku u smjeru Varaždina u zabranjenom smjeru.
 
- Pri tome se na autoputu s fizički odvojenim saobraćajnim trakama, iako nije smio, kretao na dijelu namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera u suprotnom ili zabranjenom smjeru. Tom je prilikom vožnjom unazad započeo radnju vozilom polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.
 
Pritom nije vodio računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila pa je zadnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu ogradu. Nakon saobraćajne nesreće vozač je navedenim teretnim vozilom, napustio mjesto nesreće, a da oštećenom vlasniku ograde, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao nesreću - kažu iz PU varaždinske navodeći da srećom u toj nesreći nije bilo povrijeđenih osoba.
 
Kad ga je policija locirala te privela, 37-godišnji Rumun je odbio alkotestiranje.
 
Danas će biti doveden u Prekršajno odjeljenje Opštinskog suda u Varaždinu te mu prijeti 6.480 evra novčane kazne, ali i 120 dana zatvora, te izricanje zaštitne mjere zabrane vožnje na teritoriji Hrvatske iduće dvije godine.

(Glas Srpske)