Nekoliko hiljada građana protestvovalo zbog uhapšenih Radoša, Dušana i Luneta :: Semberija INFO ::

 

Nekoliko hiljada građana protestvovalo zbog uhapšenih Radoša, Dušana i Luneta


Foto: Tanjug
Nekoliko hiljada Srba okupilo se danas u Kosovskoj Mitrovici kako bi u mirnoj protestnoj šetnji podržali uhapšene Miluna Milenkovića Luneta, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, javlja novinar Tanjuga.

U protestu ih nisu sprečili loše vreme i kiša, a kolonu predvode djeca, sportisti kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" čiji je Lune trener, kao i prijatelji i porodice uhapšenih Srba.

Učesnici nose transparente na kojima piše "Stop teroru nad nevinim Srbima. Sjever je bio miran dok Kurtijevi specijalci nisu došli", "Svi smo mi Lune" i druge.

Učesnici protesta najavili su da će nastaviti da se okupljaju. Predsjednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač, izjavio je da je današnji protest još masovniji i pozvao na novo okupljanje u ponedeljak.

- Ovo je drugi protest, još masovniji nego onaj prvog dana, pozvao sam ove ljude i ovaj narod da dođu u ponedjeljak u isto vrijeme na isto mjesto i da još veličanstvenije podržimo našu braću koja nepravedno leže u albanskim kazamatima i da im damo podršku. Oni će to da čuju, oni će to da vide, neko će da im prenese. Dok god su oni tamo i mi ćemo biti ovdje i davaćemo im podršku da konačno i oni budu na slobodi i budu ovde sa nama - rekao je on.

(Tanjug)