Akademija umjetnosti obilježila 25 godina - jedan od stubova kulture Srpske :: Semberija INFO ::

 

Akademija umjetnosti obilježila 25 godina - jedan od stubova kulture Srpske


U Narodnom pozorištu Republike Srpske održana je svečana akademija povodom 25 godina rada Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Dodijeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i ustanovama, plakete najboljim studentima, te obavljena promocija diplomiranih studenata prvog i drugog ciklusa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u prethodnoj akademskoj godini.

Dekan Akademije umjetnosti Dragana Purković Macan rekla je da Akademija danas ispraća 25. generaciju studenata i da planira otvaranje i novih odsjeka.

- Pri kraju nam je akreditacija dizajna enterijera, u proceduri je snimanje i dizajn zvuka. Tako da planiramo sve ono što nam donosi vrijeme i neke nove tendencije da imamo na našoj akademiji - rekla je Macanova.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir rekao je da je Akademija umjetnosti jedan je od stubova kulture Republike Srpske, a svršeni studenti ove akademije važni su u kulturnom životu Srpske i regiona.

On je istakao da Akademija konstantno napreduje te da je pokazatelj dobrog rada ovogodišnja velika zainteresovanost svršenih srednjoškolaca za upis u tu visokoškolsku ustanovu.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da se Akademija umjetnosti posebno ističe jer su u svim oblastima umjetnosti u Srpskoj, regionu i svijetu zastupljeni umjetnici ove akademije.


RTRS