Višković: Službeni glasnik radi svoj posao; Šmitove odluke ne mogu biti prihvaćene u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Višković: Službeni glasnik radi svoj posao; Šmitove odluke ne mogu biti prihvaćene u Srpskoj


Službeni glasnik Repubike Srpske radi svoj zakonom ustanovljen posao i tako će biti i ubuduće, izjavio je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

- Službeni glasnik Srpske objavljuje sve dokumente koje usvoji Narodna skupština Srpske - poručio je Višković.

Komentarišući informaciju da je Tužilaštvo BiH formiralo predmet povodom potpisivanja odluke i objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke Visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda BiH ne primjenjuju na teritoriji Srpske, Višković je poručio da "u Ustavu jasno piše da zakone donosi Narodna skupština".

- Ništa tu nije urađeno mimo zakona. NSRS je dvotrećinskom većinom rekla da ne prihvata više odluke nelegalnog visokog predstavnika. Riječ je o odlukama NSRS, a ne predsjednika Srpske, niti predsjednika Vlade. Kristijan Šmit je ovdje samo građanin Njemačke i njegove odluke ne mogu da budu prihvaćene na prostoru Srpske. I to je jasno potvrdila Narodna skupština kada je rekla da se više ne mogu objavljivati odluke - istakao je Višković.

Podsjetimo, Ukaz predsjednika Republike o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske i Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske objavljeni su u Službenom glasniku Srpske.


RTRS