MO Rusije: Ukrajinski dron uništen iznad Belgorodske oblasti :: Semberija INFO ::

 

MO Rusije: Ukrajinski dron uništen iznad Belgorodske oblasti


MOSKVA, KIJEV – Rat u Ukrajini ušao je u 540. dan. Ruska vojska oborila je ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, nema žrtava niti materijalne štete, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su ruske snage bezuspješno izvodile napade u Harkovskoj Donjeckoj oblasti na Bahmutskom pravcu i u oblasti Avdejevke. 

MO Rusije: Ukrajinski dron uništen iznad Belgorodske oblasti

Ruska vojska oborila je ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, nema žrtava niti materijalne štete, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

-Danas, oko 9 sati po moskovskom vremenu, osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letjelicom na objekte na teritoriji Ruske Federacije - navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

Dodaje se da su ruski PVO sistemi otkrili i uništili dron nad teritorijom Belgorodske oblasti.

Belgorodska oblast nalazi se na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

FSB: Privedene dvije osobe koje su planirale diverziju u Krasnojarskoj oblasti

U Krasnojarskoj oblasti privedene su dvije osobe koje su planirale da dignu u vazduh bazne komunikacione stanice u zatvorenoj administrativno-teritorijalnoj formaciji (ZATO) Zelenogorsk, saopštila je danas pres služba regionalne uprave Federalne službe bezbjednosti Rusije (FSB).

Navedeno je da su dvojica pristalica organizacije “Građani SSSR”, koja je zabranjena u Rusiji, planirali da dignu u vazduh bazne stanice Rostelekoma i TransTeleKoma, kako bi onemogućili slanje poziva mobilisanim ruskim građanima preko portala Državne usluge, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema podacima istrage, osumnjičeni su se spremali da preko trećeg lica nabave TNT dinamit i druga eksplozivna sredstva. Prilikom preuzimanja eksploziva priveli su ih službenici FSB.

MO Rusije: Ukrajinski dron uništen iznad Belgorodske oblasti

Ruska vojska oborila je ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, nema žrtava niti materijalne štete, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

-Danas, oko devet časova po moskovskom vremenu, osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letjelicom na objekte na teritoriji Ruske Federacije - navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

Dodaje se da su ruski PVO sistemi otkrili i uništili dron nad teritorijom Belgorodske oblasti. Belgorodska oblast nalazi se na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Generalštab Ukrajine: Ruske snage bezuspješno napadale na nekoliko pravaca

Ruske snage su proteklog dana bezuspješno izvodile napade u  Harkovskoj i Donjeckoj oblasti, ali su ih ukrajinske snage zadržavale, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Na Bahmutskom pravcu i u oblasti Avdejevke ruske snage su vodile neuspješne ofanzivne operacije i izvele vazdušne udare, prenosi Unian.

Ukrajinski generalštab tvrdi da ni ruski napadi na pravcu Mariinke i Kupjanska nisu bili uspješni.

Istovremeno, Odbrambene snage Ukrajine nastavljaju da izvode ofanzivne operacije na pravcu Melitopolja i Berdjanska i da konsoliduju položaje, ističe generalštab ukrajinske vojske.

Ukrajina isporučila 8.1 milion tona žitarica preko rumunske luke Konstanca

Ukrajina je isporučila 8,1 milion tona žitarica preko rumunske crnomorske luke Konstanca u prvih sedam mjeseci ove godine, pri čemu je tempo usporen nakon što je Rusija napala infrastrukturu ukrajinskih luka.

Ukrajinsko žito sada se izvozi iz luke u Konstanci, odakle tradicionalno Rumunija izvozi svoje žito i odakle žito izvoze Mađarska i Srbija.

Prije rata u Ukrajini, iz te luke je izvezeno 25 miliona tona za godinu dana, ali pojedini operateri navode da će taj rekord sada biti nadmašen, jer se, kako navode, dosta uložilo u povećanje kapaciteta.

Ukrajinske luke na Dunavu činile su oko četvrtinu izvoza žitarica prije nego što se Rusija povukla iz sporazuma koji su podržale UN, a sada su postale glavni izlazni put za žitarice ka Rumuniji.

Ranije ovog mjeseca, rumunski ministar saobraćaja Sorin Grindeanu rekao je da članica EU i NATO-a Rumunija ima za cilj da udvostruči mjesečni tranzitni kapacitet ukrajinskog žita do Konstance na četiri miliona tona u narednim mjesecima.


Glas Srpske / Agencije