Vasić više nije direktor Instituta za javno zdravstvo RS, mijenja ga Đenić :: Semberija INFO ::

 

Vasić više nije direktor Instituta za javno zdravstvo RS, mijenja ga Đenić


Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici donijela je odluku da ne produži mandat vršiocu dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Kostadinu Vasiću.

Ova informacija potvrđena je za "Nezavisne novine" sa Trga Republike, te nam je rečeno da će novi v. d. direktor ove zdravstvene ustanove biti Bojan Đenić, dosadašnji direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS.
Đenić je, inače, diplomirani pravnik iz Srpca, a sedam godina je bio direktor jedne farmaceutske kompanije iz Zagreba za područje BiH.

Od 2019. je direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Zanimljivo je da je Đenić, baš poput Vasića član Ujedinjene Srpske, i to kao zamjenik predsjednika OO Ujedinjene Srpske Srbac, i odbornik je u Skupštini opštine. Na taj način na čelu Instituta za javno zdravstvo i dalje ostaje kadar ove partije.

Međutim , ovo bi moglo da zakomplikuje situaciju u stranci čiji je predsjednik Nenad Stevandić. Naime , u javnosti su se već pojavile Vasićeve izjave da će ukoliko bude razriješen iz Instituta napustiti Ujedinjenu Srpsku, a za pojedine medije rekao je da bi takva odluka Vlade RS bila pogrešna jer je Institut sa njim na čelu bilježio jako dobre rezultate.

Spekuliše se da bi ukoliko se ispostavi istinitim da će napustiti US, Vasić dalji angažman potražiti kod Nenada Nešića i pridružiti se DNS-u.

Takođe , Vasić je za pojedine medije rekao i "ako me Vlada smijeni znam gdje ću biti. Ja sam opozicija".
Sve navedeno smo pokušali provjeriti sa Kostadinom Vasićem, ali na naše pozive zasad nije odgovarao.
Sa druge strane predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić negira da je Vasić ikada na organima stranke pominjao svoju ostavku ili napuštanje US-a.

Takođe, nije želio ni da komentariše da li u stranci postoje sukobi između njega i Vasića, jer je, prema našim izvorima iz stranke, Vasić nedavno tražio da Stevandić podnese ostavku sa funkcije predsjednika zbog loših izbornih rezultata.

"Mi imamo svoj unutrašnji politički život i mi od toga ne pravimo predstavu. Kadrovska politika se vodi unutar partije, a ne preko medija i unutar partije se odlučuje, tako da ja ne vidim potrebu da bilo šta komentarišem. Vasić nikada u stranci nije rekao da će je napustiti ako ne ostane na poziciji", rekao je Stevandić za “Nezavisne novine”.

(Nezavisne)