Napadi dronovima na Moskvu i Kursk :: Semberija INFO ::

 

Napadi dronovima na Moskvu i Kursk


Rat u Ukrajini – 543. dan.

Generalštab ukrajinske vojske: Ruske snage bezuspješno pokušale da povrate Urožajne


Ruski snage su tokom proteklog dana napravile nekoliko pokušaja ofanzive kod Bahmuta, Marjinka i u oblasti nedavno oslobođenog sela Urožajne na jugu zemlje, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Navedeno je da su na pravcu Bahmuta ruske trupe bezuspešno pokušale da napadnu sjeverno od Bogdanovke i da su odbrambene snage Ukrajine odbile ruski napad kod grada Marinke, prenosi Unian.

Na pravcu Šahtjorska, ruske snage su bezuspješno pokušale da povrate izgubljene pozicije u oblasti sela Urožajne, koje su nedavno oslobodile Oružane snage Ukrajine, ističe ukrajinski generalštab.

Dodaje se da ukrajinske trupe nastavljaju ofanzivnu operaciju na pravcu Melitopolja i Berdjanska.

Rusija: Sprečen pokušaj napada na Moskvu i Moskovsku oblast


Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je noćas osujećen pokušaj Ukrajine da dronom napadne objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti i da nije bilo žrtava niti štete.

"Osujećen je 20. avgusta, oko 4 sata po moskovskom vremenu,  pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letjelicom na objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti", navedeno je u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Snage PVO otkrile su dron koji je letio iznad Stupinskog okruga Moskovske oblasti u pravcu Moskve.

Dron je eliminisan sredstvima elektronske borbe, izgubio je kontrolu i srušio se u napušteno područje.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin prethodno je izjavio da je noćas izvršen pokušaj preleta drona ka Moskvi na južnom pravcu, što su sprečile snage PVO.


Glas Srpske