Broj poginulih u zemljotresu u Maroku porastao na 632, a povređeno još 329 osoba :: Semberija INFO ::

 

Broj poginulih u zemljotresu u Maroku porastao na 632, a povređeno još 329 osoba


RABAT – Broj poginulih u zemljotresu u Maroku porastao je na 632, a povređeno je još najmanje 329 ljudi, objavila je danas marokanska državna televizija Al Aula, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Saopšteno je da najviše štete i poginulih u teško dostupnim planinskim oblastima, a da su povređeni transportovani u bolnice na lečenje. Zemljotres se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku nešto posle 23 sata u petak po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša.

Američki profesor građevinskog i ekološkog inženjerstva sa Kalifornijskog univerziteta u Los Anđelesu Džonatan Stjuart rekao je da očekuje više jakih naknadnih potresa, s obzirom na intenzitet zemljotresa magnitude 6,8 po Rihterovoj skali koji je pogodio Maroko, a osetio se čak i u Portugalu i Alžiru .

Druga mogućnost po njemu, iako vrlo mala, jeste da potres od petka uveče bude uvertira za još jači zemljotres, navodi Si-En-En, javlja Tanjug.


Politika