Višković: Borba za Srpsku i dalje traje :: Semberija INFO ::

 

Višković: Borba za Srpsku i dalje traje


Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da se borba koja se devedesetih godina vodila za odbranu Republike Srpske - vodi i danas, samo drugim oružjem s ciljem da se spriječi da se Srpska razvlasti i uzme joj se imovina.

On je istakao da učesnici današnje borbe nisu isti, dok scenaristi jesu.

- Isti su projektanti, mašinerija, koja na neki način želi da sve ono što su naši borci krvlju platili i stvorili danas na neki volšeban način razvlaste, da nam uzmu imovinu - rekao je Višković. 

Višković je istakao da bez imovine ne može postojati jedna zemlja.

- BiH nema imovinu - imovina je na entitetima - ukazao je Višković i podsjetio da je Republika Srpska mirovnim sporazumom u Dejtonu dobila 49 odsto teritorije i svu imovinu na njoj.

On je ukazao da danas u BiH kojekakvi stručnjaci i istoričari zamajavaju građane svojim izjavama o imovini.

Višković je naveo da postoje mešetari koji zarađuju na svakom krvoproliću i sukobu, te ukazao da se i danas zalažu da destabilizuju BiH i ne žele joj ništa dobro.

- Zato moramo biti pametni, svjesni činjenice da Republika Srpska mora biti sačuvana i odbranjena i zato nam je neophodno srpsko jedinstvo - napomenuo je Višković.

Višković je istakao da bez Republike Srpske ovdje nema života.

- Ako Sarajevo bude odlučivalo o sudbini srpskog naroda, onda teško nama svima - upozorio je Višković i pozvao na ujedinjenje u odbrani institucija Republike Srpske.

Višković je u Vlasenici prisustvovao obilježavanju 31 godine od osnivanja elitne jedinice Vojske Republike Srpske - Jurišnog odreda Vlasenica.


RTRS