Dvojac iz Srbije za koje se sumnja da su plaćene ubice u pritvoru :: Semberija INFO ::

 

Dvojac iz Srbije za koje se sumnja da su plaćene ubice u pritvoru


Opštinski sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo odredio jednomjesečni pritvor za Dušana Jovanovića Gibu i Darka Dulovića, državljane Srbije, koji su uhapšeni prije tri dana u "Sarajevo Toweru".

"Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", saopštili su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, kako tvrde federalni mediji, radi se o plaćenim ubicama iz Srbije, za koje je naknadno utvrđeno da ipak nisu bili na Interpolovoj potjernici te zemlje, i pored navoda da su tamo počinili više krivičnih djela.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

"Ovaj policijski službenik godinama radi na Sky istragama, a i ranije su mu prijetili smrću. Sada se utvrđuje ko je naručio njegovu likvidaciju", navodi se u tekstu na ovom portalu.

Giba se dovodi u vezu s Belivukovim klanom, ali i klanom vračarske kriminalne grupe. Mediji u Srbiji tvrde da je Giba godinama povezan i s trgovcem narkoticima Darkom Šarićem.

Zvanično, MUP KS u izvještaju Tužilaštvu KS navodi da su tokom hapšenja imali lažne dokumente i da se sumnjiče za krivotvorenje dokumentacije.

Međutim, istraga će pokazati zašto su oni bili u Sarajevu i zbog čega su unajmili stan u vrhu elitne zgrade "Sarajevo Tower" te ko ih je u Sarajevu dočekao.

Prema izjavama svjedoka sa suđenja Belivukovoj grupi, Gibi se na teret stavljaju najteža krivična djela, poput likvidacije na Krfu dvojice "škaljaraca". Riječ je o Alanu Kožaru i Damiru Hadžiću, koji su ubijeni prije četiri godine.

No, Giba je, i pored ovih navoda, slobodno živio u Srbiji. Ali ostaje nejasno zašto je u Sarajevu koristio lažne dokumente i na čije ime te ko ga je angažovao za eventualnu likvidaciju pojedinih osoba iz kriminalnog miljea, ili čak i politike. Za sada nijedna opcija nije isključena.

"Avaz" saznaje da se traga za trećom osobom i da su u Sarajevu imali pomagača.

(Avaz)