Sastanak Cvijanovićeve i Ćosića: Odlična saradnja republičke i lokalne vlasti :: Semberija INFO ::

 

Sastanak Cvijanovićeve i Ćosića: Odlična saradnja republičke i lokalne vlasti


Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Istočnom Sarajevu s predstavnicima gradske vlasti i gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Branko Koroman, te načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pozdravila je rezultate koje je grad Istočno Sarajevo, sa opštinama u svom sastavu, postigao u posljednjih petnaestak godina, a što je ostvareno na osnovu dobre i uspješne saradnje i razumijevanja lokalne i republičke vlasti, kao i podrške srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

Cvijanovićeva je izjavila da su na sastanku konstatovali vidljive rezultate zajedničkog rada lokalne i republičke vlasti, uz podršku  ljudi koji imaju pozicije u zajedničkim institucijamam BiH.

Ona je izrazila zadovoljstvo i zbog činjenice da su na području Istočnog Sarajeva realizovani brojni projekti u oblasti saobraćajne i komunalne infrastrukture, ali i u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja.

Cvijanovićeva je istakla da su zaposleni u zajedničkim institucijama BiH dio kvote Republike Srpske i da tamo imaju svoja radna mjesta zahvaljujući Republici Srpskoj, koja o njima i te kako vodi računa, bez obzira što nominalno izgleda da im je poslodavac neko drugi.

Prema njenim riječima, planovi republičke vlasti za razvoj opština u Republici Srpskoj su realni i optimistični, upravo zahvaljujući dobroj saradnji lokalnih i republičkih vlasti, što se posebno odnosi na otvaranje novih radnih mjesta i podsticaje privrednim aktivnostima.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je poslije razgovora da saradnja lokalnog nivoa vlasti sa Vladom Republike Srpske i predstavnicima Srba u zajedničkim instutucijama BiH funkcuioniše besprijekorno.

- To je opšti zaključak današnjeg sastanka. Kada razgovarate o mnogo tema koje smo Cvijanovićevoj delegirali, a koje su realizovane, onda imate i vjere u projekte koje delegirate kao nove da će uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH biti riješeni i podržani - rekao je Ćosić.

Ćosić je naveo da je sa Cvijanovićom razvorao o funkcionisanju Gradske uprave i svih šest opština u sastavu Istočnog Sarajeva, napominjući da je ovo grad koji se ubrzano razvija i koji ove godine slavi 30 godina postojanja.

On je istakao da je bilo riječi o infrastrukturi, projektima koji su započeti, ali i onima koji su realizovani uz podršku Cvijanovićeve dok je bila predsjednik Republike Srpske i premjer Srpske.

- Opšta je ocjena da se krećemo u pozitivnom smjeru, gledaćemo da u narednim godinama poboljšamo budžete, da podrška sa nivoa Vlade Republike Srpske nikad neće izostati. Sljedeće godine ćemo staviti fokus na završetak započetih projekata, ali nam je značajno da završimo zgradu muzeja Odbrambeno-otadžbinskog rata na Palama - istakao je Ćosić.

(RTRS)