Obilježeno 16 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Srpske Milana Jelića :: Semberija INFO ::

 

Obilježeno 16 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Srpske Milana Jelića


U Modriči je danas služen pomen i obilježena 16. godišnjica od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Obilježavanju su prisustvovali članovi Jelićeve porodice i prijatelji.
 
Pomenu u Modriči prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević, ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić.
 
Cvijeće su, osim porodice - supruga Milica i sin Petar, položili i Tomić i Mihajlović, delegacija Fonda "Dr Milan Jelić", predstavnici Saveza opština i gradova Srpske, načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, predstavnici boračkih organizacija, sportskih klubova, Rafinerije ulja "Modriča".

Sjećanje na oca, supruga, brata ne blijedi nego nas osnažuje, poručio je Petar Jelić.
 
- Svakim danom smo sve više svjesni šta je on bio i kako je radio za Republiku Srpsku. I da smo živjeli pored velikana i ta naša bol je sve veća i zahvalni smo što su ljudi došli na pomen moga oca i institucijama Srpske što se sjećaju svog predsjednika - naveo je Petar Jelić.

Šesnaest godina sjećanja i snažne tragove koje je ostavio Milan Jelić je velika i trajna zaostavština koju treba nastaviti, rekao je ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

- Kao državnik i predsjednik pokazao je kako se voli Srpska i na specifičan i poseban način izražavao patriotizam i snažio Srpsku - izjavio je Karan.
 
Od njega se moglo mnogo naučiti i kroz privredu i Vladu. Kao predsjednik dao je sebe za Republiku Srpsku, poručio je izaslanik srpskog člana Predsjedništva Boško Tomić

- Imao sam priliku da radim zajedno sa Milanom Jelićem i budem u Vladi. Ponos je sa takvim čovjekom raditi. Ne samo da je bio dobar privrednik, nego veliki čovjek iznad svega - dodao je Tomić.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u Doboju od posljedica srčanog udara.

Jelić je rođen 26. marta 1956. godine u Modriči.

Jelić je bio predsjednik Republike Srpske, potpredsjednik SNSD-a, te predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH, profesor. Takođe, Jelić je obnašao i funkciju ministra privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.