Vučić: Brutalno etničko čišćenje Srba - nikad više :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Brutalno etničko čišćenje Srba - nikad više


Фото - Танјуг
BEOGRAD/KOVILOVO - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na "Zboru Krajišnika" u Kovilovu kod Beograda da Srbija više nikome i nikada neće dozvoliti brutalno čišćenje upereno protiv srpskog naroda, ma šta god neki činili i radili protiv nje.

"Ta kolona u kojoj su mnogi od vas došli u našu zemlju, kojoj Dunav ne bi mogao da primi suze, strah i patnja više nikada Srbima ne sme da se dogodi", rekao je Vučić u obraćanju Krajšnicima, među kojima su i oni porijeklom iz Republike Srpske i BiH.

Vučić je, za mnoge koji lažno brinu o tome hoće li Srbija izdržati i na kakvom će putu biti, rekao da će Srbija, koja ima ljude koji se bore za nju, koja je posvećena, ujedinjena, koja ima Krajišnike koji za nju daju sve što je potrebno - sačuvati mir, slobodu i svoj narod.

Prema njegovim riječima, i danas kada Srbija ide ubrzano naprijed, ali kada ima ne laku situaciju na Kosovu i Metohiji i kada je pritisnuta od svuda, srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini ima ogromnu podršku od srpskog krajiškog naroda, koji brine za njega.

On je rekao da se Srbi Krajišnici bilo odakle da dolaze - od Benkovca, do Vukovara, iz Krajine, i onog dijela koji pripada i Republici Srpskoj i FBiH - u Srbiji najlagodnije osjećaju, što je potpuno normalno.

"Naše je da vidimo šta je to što još možemo da učinimo jer ste vi do sada već mnogo učinili za nas. Napravili ste nas boljima, da dobro razumemo patnju svog naroda, napravili ste nas pametnijima i opreznijima da znamo šta može da se sprema našem narodu i da to više nikada ne dozvolimo", istakao je Vučić.

Vučić je zahvalio Krajišnicima što beskrajno vole Srbiju.

"Mi u Beogradu nismo mogli da razumemo koliko ljudi u Krajini vole Srbiju i šta Srbija njima znači, a danas ste vi oni koji zajedno sa drugima sa još više energije, entuzijama i želje pokazujete koliko vredite i gurate Srbiju napred. Hvala vam što gurate ovu zemlju napred. Sve što činite i radite, čini Srbiju uspešnijom, modernijom i jačom", rekao je Vučić.

On je naveo da Krajišnici nikada neće zaboraviti svoja ognjišta i niko ne želi da ih zaborave, iako su otuda otjerani, ali treba da znaju da u Srbiji ima dovoljno mjesta za njih.

Vučić je, zajedno sa premijerom Srbije Anom Brnabić, obišao štandove Krajišnika, koji su porijeklom iz Hrvatske, Republike Srpske, BiH.

U Kovilovu se danas održava "Zbor Krajišnika", na kojem se predstavljaju krajiška udruženja iz cijele Srbije, a organizovan je bogat kulturno-umjetnički program.

Predstavljaju se i krajiški pisci i slikari, a organizuje se i sportsko-rekreativna manifestacija "Krajiški višeboj".


Tanjug / Glas Srpske