"Pretukli ga nakon što je napao suprugu" :: Semberija INFO ::

 

"Pretukli ga nakon što je napao suprugu"



ZAVIDOVIĆI - Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv četiri osobe koja ih tereti da su učestvovali u incidentu tokom kojeg je pretučen B.A., a koji je prethodno fizički napao svoju suprugu.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona obuhvaćeni su Berin A. (19), Nedim B. (21), Šejla H. (22) i Amina H. (19).

Oni su, kako ih terete, 15. marta oko 1.15 u Zavidovićima, s ciljem da se obračunaju sa B.A. koji je prethodno napao suprugu, zajedno došli pred ulazna vrata njegovog stana.

"Kada im nakon zvonjenja i kucanja niko nije otvorio vrata, Berin ih je provalio udarcem nogom, svjestan da na taj način može oštetiti bravu, što je i htio, oštetivši je i nanijevši štetu vlasniku od oko 500 KM", navodi se u optužnici.

Potom je on, dodaje se, zajedno s Aminom, Šejlom i Nedimom ušao unutra, svi svjesni da takav nasilan ulazak u tuđi stan nije dozvoljen.

Unutra, istaknuto je, nisu zatekli B.A. te su iz njegovog stana izašli nastavljajući ga tražiti.

"Nakon izvjesnog vremena ponovo su se vratili u njegov stan, gdje su ga zatekli kako leži u dnevnom boravku. Potom su mu Berin i Nedim prišli i napali ga. Berin ga je rukama uhvatio za vrat i počeo stiskati prijeteći mu riječima 'J...ću ti majku ako joj bude falila dlaka sa glave i ti ćeš ostati bez nogu i glave', dok ga je Nedim sprečavao da ustane tako što mu je nalegao na prsa držeći mu ruke", istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Tužilaštvo ih tereti da su ga šakom nekoliko puta udarili u prsa i lice, te mu nanijeli laku povredu u vidu krvarenja vežnjače.


Nezavisne novine