ERS: Predmeti nisu uništeni, biće nastavljeni svi procesi :: Semberija INFO ::

 

ERS: Predmeti nisu uništeni, biće nastavljeni svi procesi


Фото - Глас Српске

U požaru koji je izbio u zgradi "Elektrokrajine", u kancelarijama Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje, izgorio je veliki dio materijalne građe, ali nijedan predmet nije uništen jer "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) posjeduje bazu podataka u koju je unesena i sačuvana sva dokumentacija.

Uništena materijalna građa biće, kako je saopšteno iz ERS-a, zamijenjena novom koja je arhivirana u njihovoj bazi podataka i u nadležnim sudovima. Biće nastavljeni i svi pokrenuti procesi.

U saopštenju je pojašnjeno da zahtjev upućen sudovima, koji su objavili pojedini mediji a koji se odnosi na odobrenje privremenog prekida svih parničnih postupaka pokrenutih od Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca - Kancelarije Banjaluka kao tužioca, i obustavu zakazivanja ročišta, odnosi samo na period do uspostavljanja procesa rada u novim prostorijama o čemu će blagovremeno biti obaviješteni, kako građani, tako i nadležne institucije.

- S obzirom na to da sudovi od "ERS" koji je u pomenutim sporovima tužilac, vrlo često traže dodatne podneske i dokumentaciju sa kratkim rokom postupanja, pravovremeno smo se obratili istim kako ne bi imala dodatne materijalne troškove zbog kašnjenja koja su uzrokovale objektivne, nepredviđene okolnosti, to jeste požar - pojasnili su iz ERS-a.

U saopštenju se dodaje da se većina sudskih procesa odnosi na tužbe prema neplatišama električne energije i oni će biti nastavljeni u najskorijem mogućem roku.

- Do ponovnog uspostavljanja rada, za potrebe Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje Mješoviti holding "ERS" je obezbijedio zamjenske kancelarije u kojima će biti obavljani svi redovni poslovi. Normalizaciju rada i svih procesa očekujemo krajem sljedeće sedmice - naveli su iz ERS-a, dodavši da je požar napravio značajnu štetu, ali na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

Podsjećamo, u ponedjeljak, 9. oktobra, izbio je požar u pomoćnom, starom dijelu zgrade preduzeća "Elektrokrajina", koji je naslonjen na hotel "Bosna". Vatra se proširila nevjerovatnom brzinom, jer je plafon od lamperije, ali je brzo lokalizovan, zahvaljujući intervenciji vatrogasaca.


​Glas Srpske