UHAPŠENA KATARINA BAĆOVIĆ! Učestvovala u kopanju tunela do zgrade suda u Podgorici, za ovo se tereti :: Semberija INFO ::

 

UHAPŠENA KATARINA BAĆOVIĆ! Učestvovala u kopanju tunela do zgrade suda u Podgorici, za ovo se tereti


Foto: SCREENSHOT/TV VIJESTI
Katarina Baćović iz Podgorice je uhapšena zbog sumnje da je bila deo organizovane kriminalne grupe koja je obila depo zgrade Višeg suda u Podgorici.

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je bila deo kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici saznaju “Vijesti” nezvanično. Policija je za Katarinom Baćović tragala od sredine septembra.

Ona je identifikovana kao osoba koja je  iznajmila stan u Njegoševoj 12 iz kog su pripadnici te ekipe prokopali tunel do Višeg suda. U toj istrazi saslušana je i njena majka Maja Baćović inače upraviteljka sudske pisarnice, koja je negirala umešanost u tešku krađu.
 
Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim , dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a veštačenjem je izolovan i trag osumnjičenih... Utvrđeno je i ko su izvođači radova na kopanju 30 metara dugog tunela do sudskog depoa. Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

(mondo)