Petrović na forumu „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja“: Prioritet smanjenje broja žrtava :: Semberija INFO ::

 

Petrović na forumu „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja“: Prioritet smanjenje broja žrtava


Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović obratio se na svečanom otvaranju foruma „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja“ koji se održava na Zlatiboru, a tema ovogodišnjeg foruma je „Finansiranje bezbednosti saobraćaja u lokalnim samoupravama - Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima“.
 
Petrović je ovom prilikom zahvalio za svu podršku koju Srbija pruža Republici Srpskoj u oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima, te je naglasio da fokus rada u narednom periodu treba da bude smanjenje broja žrtava na putevima.
 
- Saradnja Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske sa Agencijom Srbije je na izvanrednom nivou, a Srbija je svakako lider u regionu kada je riječ o sprovođenju kampanja i podizanju svijesti naših građana. Kažem „naših“ jer Republiku Srpsku i Srbiju uvijek vidim kao jedno područje, sa posebnim vezama – emitovnim, društvenim, sociološkim i mnogim drugim – istakao je Petrović.
 
Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizovala je USBS forum 2023 o temi „Finansiranje bezbednosti saobraćaja u lokalnim samoupravama – Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima“, koji ima za cilj podizanje kapaciteta rada lokalnih savjeta, uz podršku nadležnih institucija u oblasti bezbjednosti saobraćaja na teritoriji Srbije.
 
Forum je otvorio ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić, a osim njega i gospodina Mladena Petrovića, prisutnima su se u uvodu obratili pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miroslav Alempić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Branko Stamatović i predsjednica Republičkog savjeta za bezbjednost saobraćaja Sjeverne Makedonije Gordana Kožuvarovska.
 
Republiku Srpsku su, osim direktora Agencije Mladena Petrovića, predstavljali direktor “Autoputeva Republike Srpske” Nedeljko Ćorić, pomoćnik ministra saobraćaja i veza u Vladi Srpske Dragan Stanimirović i generalni sekretar Auto-moto saveza RS Zoran Stevanović.
 
Trodnevni forum održava se u Kongresnom centru Srbije na Zlatiboru.