Pokazna vježba VTJ Crvenog krsta Republike Srpske „Bijeljina 2023“ :: Semberija INFO ::

 

Pokazna vježba VTJ Crvenog krsta Republike Srpske „Bijeljina 2023“


Crveni krst Republike Srpske organizovaće u srijedu, 25. oktobra, u Bijeljini pokaznu vježbu višenamjenskih terenskih jedinica za djelovanje u katastrofama pod nazivom ,,Bijeljina 2023".

Vježba se organizuje radi provjere spremnosti ekipa i opreme za djelovanje u slučaju prirodnih nesreća i katastrofa, najavljeno je iz Crvenog krsta.



U vježbi će učestvovati tri višenamjenske terenske jedinice iz Bijeljine, Zvornika i Doboja sa po 14 članova ekipa, te pripadnici Gradskog štaba Civilne zaštite Bijeljina, ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina, ekipa Vatrogasno spasilačke brigade Bijeljina, te volonteri i zaposleno osoblje Crvenog krsta Republike Srpske.

Scenario vježbe predviđa spasavanje i pružanje prve pomoći nastradalom stanovništvu na području ugroženom u poplavama, dalje zbrinjavanje i upućivanje povrijeđenih na bolničko liječenje, organizovanje smještaja, ishrane za nepovrijeđene i pružanje psiho-socijalne podrške ugroženom stanovništvu, kao i rad Službe traženja Crvenog krsta Republike Srpske.

Vježba će biti održana u naselju Pet jezera, Mjesna zajednica Ledinci – Mučenika Romanovih u 12 časova.