AP: Izrael izveo udare u blizini najveće bolnice u Gazi :: Semberija INFO ::

 

AP: Izrael izveo udare u blizini najveće bolnice u Gazi


Фото - Танјуг / АП


Izvor: Tanjug / Glas Srpske

GAZA - Izraelski avioni izveli su rano jutros vazdušne napade u blizini najveće bolnice u Gazi, koja je puna pacijenata, a na tom mjestu se nalazi i desetine hiljada Palestinaca koji traže sklonište, javlja AP.

Izrael je rekao da lideri militantnog Hamasa imaju komandni centar ispod bolnice, bez davanja mnogo dokaza, navela je američka novinska agencija.

Napadi su došli dan nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanijahu objavio "drugu fazu" izraelskog rata protiv Hamasa, tri nedjelje nakon što je Hamas upao na jug Izraela 7. oktobra i ubio više od 1.400 ljudi, pritom otevši oko 230 civila.

Kopnene snage ušle su u Gazu početkom vikenda, dok je Izrael sve vrijeme gađao Hamasove mete iz vazduha, sa kopna i mora.

Stanovnici Gaze su rekli da su u najnovijim napadima uništeni brojni putevi koji vode ka bolnici Šifa u gradu Gaza, koji je dio sjevernog dijela opkoljene teritorije, čijim je stanovnicima Tel Aviv ponovo poručio da se evakuišu na jug Pojasa.

Međutim, desetine hiljada ljudi je našlo utočište u blizini bolnice Šifa, koja je puna pacijenata ranjenih u vazdušnim napadima.

 "Dolazak do bolnice sada je postao veoma težak. Izgleda da (Izraelci) žele da odsjeku tu oblast", rekli su očevici sa lica mjesta i dodali da su izraelski napadi u prethodna dva dana bili "najnasilniji i najintenzivniji" od početka rata.

Izraelska vojska nije imala zasad komentar na izvještaje o napadima u blizini Šife.