Izbori za načelnika Opštine Stari Grad Sarajevo: Do 11 sati glasalo 9,74 odsto birača :: Semberija INFO ::

 

Izbori za načelnika Opštine Stari Grad Sarajevo: Do 11 sati glasalo 9,74 odsto birača


Фото - АА
Izvor: BHRT (D.P.)

Danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika Opštine Stari Grad Sarajevo. Biračka mjesta su otvorena u 07:00, a zatvaraju se večeras u 19:00 sati.

Odziv birača na redovnim biračkim mjestima do 11:00 sati je 9,74 %.

Građani danas mogu birati između dva kandidata - Irfana Čengića (Socijaldemokratska partija BiH) i dženana Selimbegovića (Stranka demokratske akcije).

Pravo glasa ima nešto više od 36 hiljada birača koji mogu glasati na 46 biračkih mjesta. Putem mobilnog tima moći će glasati 179 birača.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH dr. Suad Arnautović se sastao sa članovima Opštinske izborne komisije Stari Grad Sarajevo i razgovarao o odvijanju izbornog procesa, a nakon toga je posjetio i nekoliko biračkih mjesta.

Procijenjeno je da će troškovi iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH za prijevremene izbore u Opštini Stari Grad Sarajevo koštati 89.500 KM dok će opština imati dodatne troškove za plaćanje naknada članovima biračkih odbora i druge manje troškove, tako da će se ukupni troškovi za provedbu ovih prijevremenih izbora znati nakon što se izbori provedu.

Odziv do 15:00 Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će saopštiti u 16:00 sati.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će prve preliminarne rezultate objaviti večeras do 22:30 sati na internet stranici www.izbori.ba.