Kako su se braća Hofman branila u tužilaštvu :: Semberija INFO ::

 

Kako su se braća Hofman branila u tužilaštvu


Izvor: Glas Srpske

BEOGRAD - Saslušani danas pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović, u prisustvu izabranih branioca iznijeli su odbranu negirajući izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

– Iznijeli su kratke odbrane, negirali djelo, mlađem bratu se stavlja na teret samo da je snimao što nije radnja krivičnog djela. U svakom slučaju izjasnio se da nije ni snimao i da nije kriv – potvrdio je advokat Marko Janković.

Nakon datih odbrana, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke koji tek treba da bude ispitan u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična djela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost. 

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svjedoke oštećene, svjedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti donijeta konačna odluka, o čemu će javnost biti obaviještena, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.