Detalji požara u Čelincu: Vatra progutala najmanje 700.000 KM :: Semberija INFO ::

 

Detalji požara u Čelincu: Vatra progutala najmanje 700.000 KM


Požar koji je tokom vikenda progutao čelinačku firmu "Hrast promet" prema prvim procjenama počinio je vlasniku štetu od oko 700-800 hiljada maraka.

Prema riječima vlasnika Slavoljuba Dubravca u požaru je izgorjela hala, kompletan pogon za proizvodnju peleta, kao i kamion  koji se nalazio uz objekat.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su se sa vatrom borili  skoro sedam sati.

Kako je naveo, na licu mjesta bila su tri vatrogasna vozila, a osim čelinačkih vatrogasaca stiglo je i vozilo iz Banjaluke.

"Sve se desilo negdje oko 2.30 iza ponoći. Nažalost, požar je uočen prekasno i do dolaska vatrogasaca vatra je već zahvatila kompletan objekat. Još ne znamo šta je uzrok", rekao je Dubravac.

Prema njegovim riječima, ostao je drugi objekat u kojem se nalazi dio pilane i proizvodni pogon elemenata za parkete, dok je peletara uništena.

Kako je istakao, sve to se desilo pred zimu, u najtežem periodu po firmu.

Dubravac se nada da će za početak barem pokušati prekriti objekat, ali je neizvjesno kako će dalje.
Policijskoj upravi Banjaluka u subotu oko 02.55 časova, prijavljeno je, da je u mjestu Grabovac, opština Čelinc, došlo do požara na objektu firme vlasništvo D.D. iz Čelinca.

"Pripadnici Vatrogasne jedinice Čelinac, istog dana oko 10.10 časova su lokalizovali požar. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, a tom prilikom su utvrdili da su objekat navedene firme sa mašinama za preradu drveta i teretno motorno vozilo marke MAN, koje je bilo parkirano uz objekat, u potpunosti izgorjeli", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Slijedi dalji rad na utvrđivanju uzroka nastanka požara, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena.
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Nezavisne)