Hrvatska policija zabranila poljoprivrednicima blokadu puteva :: Semberija INFO ::

 

Hrvatska policija zabranila poljoprivrednicima blokadu puteva


Принтскрин
Izvor: Politika

Hrvatska policija je zabranila i sprečila blokadu puteva tokom protesta poljoprivrednika.

Danas se u Hrvatskoj održavaju protesti poljoprivrednika zbog nezadovoljstva načinom na koji je vlada u toj zemlji reagovala tokom epidemije svinjske kuge. Nezadovoljni poljoprivrednici rešili su da blokiraju puteve i granične prelaze, ali je policija izdala zabranu i najavila sprečavanje ovakvog vida protesta.

Nakon najave policije, poljoprivrednici su doneli odluku da ne blokiraju puteve i najavili da će kolona traktora u znak protesta stajati pored puta.

Ovi događaji podsetili su na one koji su se dogodili u Srbiji kada je deo poljoprivrednika blokirao puteve ometajući saobraćaj i funkcionisanje sunarodnika kršeći im osnovno pravo na slobodu kretanja. Za razliku od Hrvatske, poljoprivrednici u Srbiji dobili su logističku podršku medija koji rade za određenu političku agendu i predstavnika političkih partija u svojoj nezakonitoj nameri.  Deo političara je čitav slučaj pokušao da ispolitizuje kako bi nadomestili očigledan nedostatak podrške, a pojedini su čak pokušali i da se lažno predstave kao poljoprivrednici.