USAGLAŠENO SAOPŠTENjE ZA JAVNOST - Šokirani smo presudom Suda BiH :: Semberija INFO ::

 

USAGLAŠENO SAOPŠTENjE ZA JAVNOST - Šokirani smo presudom Suda BiH


Šokirani smo jučerašnjom presudom Suda Bosne i Hercegovine koji je pravosnažno oslobodio generala Ramiza Drekovića, ratnog komandanta Četvrtog korpusa Armije BiH, a deset borca Vojske Republike Srpske osudio na ukupno 162 godine zatvora.
 
Činjenica je da su u predmetu protiv Drekovića stradala djeca koja su išla u školu govori da Sudu Tužilaštvu BiH nisu važne srpske žrtve, što se po ko zna koji put pokazalo. Presuda desetorici Srba za navodne zločine u Novom Gradu je drakonska i jedan je od dokaza da se sudi samo Srbima.


 
Sve nam ovo govori da su Sud i Tužilaštvo BiH antisrpske institucije koje imaju za cilj da okrive cijeli srpski narod u Republici Srpskoj i na njega stave kolektivnu krivicu. Ovim tempom i presudama ubrzo će se desiti da će pod udar Suda i Tužilaštva BiH doći svaki borac Vojske i Policije Republike Srpske.
 
Mi borci stvaraoci Republike Srpske očekujemo od političkog rukovodstva i institucija Republike Srpske da razmotre sve aspekte djelovanja Suda Tužilaštva BiH i drugih bezbjednosnih agencija koje dolaze sa nivoa BiH i da se suprostave ovakvom djelovašnju, te da se borci zaštite od progona, a da ako su počinili zločine imaju fer i pravično suđenje. Takođe ćemo se uskoro okupiti i pozvati borce na proteste da jasno kažemo da više ovako ne može.

Apelujemo na institucije da se pruži maksimalna podrška svim borcia koji se susreću sa postupcima na sudu BiH'', navedeno je u zajedničkom saopštenju udruženjaa veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske:
 
-Beli Vukovi Pale                                                                     
-UG 1. batanjon vojne policije 1. krajiškog korpusa
-Garda Šekovići Šekovići                                                   
 -Orlovi Grmeča Banjaluka
-Vukovi sa Drine Zvornik                                                     
-Udruženje Gardista Banjaluka
-Četvrti odred Specijalne policije Bijeljina           
  -Batanjon vojne policije 2. krajiškog korpusa
-Garda Panteri Bijeljina                                                     
 -Vukovi sa Vučijaka Prnjavor
-Tobutski Sokolovi Lopare                                                   
 -65. zaštitni puk Glavnog štaba Vojske Republike Srpske
-Mandini Lavovi Ugljevik
-Crvene Beretke Bratunac
-Peša Brčko