Predsjednik „Naše Drine“, mr Igor Braunović: Otkup i obnova srpske imovine od Kosmeta do FBiH i Hrvatske! :: Semberija INFO ::

 

Predsjednik „Naše Drine“, mr Igor Braunović: Otkup i obnova srpske imovine od Kosmeta do FBiH i Hrvatske!


Kraljevo je divni i prelijepi srpski grad u kom veliki dio stanovništa živio spakovanih kofera, jer svakoga dana
očekuju da se vrate na svoja ognjišta, na srpsko Kosovo i Metohiju, rekao je mr Igor Braunović na skupu Naše Drine u Kraljevu.

-Vladan Milošević i ja bili smo pripadnici herojske 549 motorizovane brigade „Car Dušan silni“-istakao je mr Braunović.

-Vladan,danas, živi u „nebeskoj Srbiji“, a, braćo i sestre, živim za dan kada ću u svojoj uniformi da prošetam kraj Bistrice, napiti se vode sa Šadrvana i pričestiti se u crkvi Svetoga Đorđa, gdje sam kršten u Prizrenu.

Pozdravio je 50 Srba sa Kosova i Metohije, koji su, uprkos snijegu i hladnoći, došli na ovaj skup, ističući da je riječ o ponosnim članovima „Naše Drine“ iz Zubinog Potoka i Leposavića.

-Oni su sa nama uvijek bili svaku bitku i biće sa nama u odsudnoj bici za koju sam siguran da će da bude, ne dogodine, već ove godine -poručio je Braunović.



-Naš glavni cilj je da se učini sve da se napravi Ministarstvo i fond koji će omogućiti da se otkupe i obnove sva imanja na Kosovu i Metohiji, koje smo izgubili. Da se obnove i otkupe sva imanja u Hrvatskoj, odnosno u Republici Srpskoj Krajini, jer naš narod tamo nije prodao svoju imovinu ni napustio. Da se obnove i otkupe sva imanja i F BiH i Republici Srpskoj.Ono što za će za Našu Drinu biti najsvetije, posle svetoga jevanđelja, je katastar i matične knjige, jer bez toga nećemo odbraniti ono što smo izgubili. Samo ovim putem možemo da se borimo za svoju zemlju sve to da povratimo. Dosta smo pričali priče i dosta smo se lagali.

Srbija je, po riječima mr Braunovića, „sve jača ekonomski i finansijski, a tu snagu treba da upotrebi, u te svrhe, ovim putem i pravcem, jer drugoga nema“.

-17. decembra ćemo pokazati koliko smo jaki i koliko vrijedimo -poručio je Braunović.

Pored ostalih, na skupu je bila i porodica Miloša Ćirkovića, šumara sa Kosmeta, junaka sa Košara, kom su Braunović i Naša Drina podigli spomenik u Čitluku, kod Malog Zvornika, uz samu Drinu.