Isak nastavlja da prijeti Dodiku: Proglasi nezavisnost u 11 časova, bićeš uhapšen u 11.01 :: Semberija INFO ::

 

Isak nastavlja da prijeti Dodiku: Proglasi nezavisnost u 11 časova, bićeš uhapšen u 11.01


- Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zaprijetio je Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, da će biti uhapšen ako proglasi nezavisnost Srpske.

Dodik je juče izjavio da će RS proglasiti nezavisnost u 11 časova,  ukoliko Kristijan Šmit u 17 časova nametne Zakon o državnoj imovini BiH. 

"Mi smo danas imali veliki pripremni sastanak za jednu takvu situaciju. Imamo informaciju da će Kristijan Šmit nametnuti zakon o državnoj imovini u januaru. Ukoliko on kaže bilo kog dana u pet sati popodne, nek računa da smo mi u 11 održali Skupštinu i proglasili nezavisnost. I to znači nezavisnost u svemu - novi finansijski sistem i teritorija pod kontrolom RS. Nećemo sprečavati prolaze i kretnje", rekao je Dodik.
Predsjednik Srpske poručio je ovo gostujući na RTRS-u. 

"Milorade, ako visoki predstavnik Kristijan Šmit nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17 sati, a ti proglasiš nezavisnost u 11 sati, u 11.01 sati završićeš iza rešetaka. To ti garantujem. Pa izvoli", navodi se tim povodom u Isakovoj izjavi, koju je proslijedio MUP FBiH.

"Pozivam te, ne čekaj odluku visokog predstavnika – budi hrabar i pokušaj, a uspjeti nećeš, ili prestani trovati bosanskohercegovačko društvo i sijati strah, mržnju, razdor i netrpeljivost. Nećeš ti Milorade ništa proglasiti. Mogu samo tebe proglasiti. I to, krivim. Krivim za počinjenje teških krivičnih djela kažnjivih prema odredbama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine", poručio je Isak u svojoj reakciji, prenosi klix.ba

(Glas Srpske)