Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili čestitke povodom pravoslavnog Božića :: Semberija INFO ::

 

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili čestitke povodom pravoslavnog Božića


IZVOR: BHRT (E.D.)

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili su čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Komšić: Želim da ovaj poseban dan donese radost

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je božićnu čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim građanima koji dočekuju Božić po Julijanskom kalendaru.  

- Vaše Visokopreosveštenstvo, Vama i svim Bosancima i Hercegovcima koji dočekujete Božić po Julijanskom kalendaru čestitam jedan od najradosnijih blagdana. Želim da ovaj poseban dan donese radost, dobro zdravlje i blagostanje Vama i svim obiteljima. 

Društvo vaših najmilijih neka vam srca ispuni toplinom i srećom, koje ćete nesebično dijeliti sa onima kojima su najpotrebnije, šireći poruke mira i zajedništva. Želim svima da Badnji dan provedete u miru i blagostanju. Hristos se rodi! - stoji u Komšićevoj čestitki, saaopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Cvijanović: Želja da Božić unese spokoj, sreću, zdravlje, napredak i vjeru u bolje sutra

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, povodom praznika Hristovog rođenja - Božića, uputila je čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima. 

- Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, upućujem vam iskrene čestitke, sa željom da Božić u sve domove unese spokoj, sreću, zdravlje, napredak i vjeru u bolje sutra. Neka nas snaga praznika rođenja Hristovog, praznika porodice, pomirenja i milosrđa, duhovno ojača i nadahne da osnažimo vrline mira, ljubavi prema bližnjima i tolerancije. U to ime, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom "Mir Božji - Hristos se rodi!", navodi se u čestitki Željke Cvijanović, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Bećirović: Praznik provedite u duhu višestoljetne bosanskohercegovačke multikulturalne tradicije

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović uputio je čestitku povodom hrišćanskog praznika Božića Hrizostomu, mitropolitu dabrobosanskom, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu

„Vaša Eminencijo, povodom hrišćanskog praznika Božića, Vama lično, sveštenstvu, kao i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i inozemstvu upućujem najiskrenije čestitke", napisao je Bećirović.

Moja iskrena želja je da praznik provedete u miru i radosti, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, u duhu višestoljetne bosanskohercegovačke multikulturalne tradicije, naglasio je on.

"Neka Božić bude dodatni podsticaj da zajednički gradimo mir i budućnost za sve građane i narode u Bosni i Hercegovini“.