Delegacija bijeljinske bolnice na obilježavanju 9. januara - Dana Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Delegacija bijeljinske bolnice na obilježavanju 9. januara - Dana Republike Srpske


Direktor bijeljinske bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, zajedno s pomoćnikom direktora, dr Nemanjom Jankovićem, prisustvovao je svečanostima povodom Dana Republike u Banjaluci. Danas je u Kulturnom centru Banski dvor održana  ceremonija dodjele odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, a odlikovanja je dodijelio predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.



Na prijedlog menadžmenta bijeljinske bolnice, ordenom Krst milosrđa odlikovan je prof. dr. Nebojša Tasić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog i pomoćnik direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Profesor Tasić dao je značajan doprinos razvoju liječenja kardiovaskularnih bolesti u JZU Bolnici "Sveti Vračevi" Bijeljina, te u razvoju ove oblasti i zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj. Posebno se ističe njegovo osnivanje prvog centra za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga (HISPA) 2013. godine.



"Čestitam profesoru Tasiću,  saradniku bijeljinske bolnice i ličnom prijatelju na zasluženom odlikovanju za neizmjeran doprinos u razvoju kardiologije ne samo u našoj bolnici, već i cjelokupnom zdravstvenom sistemu Republike Srpske.  Radujemo se daljnjoj uspješnoj saradnji u naporima za unapređenje medicinske prakse i zdravlja naših pacijenata, “ rekao je direktor bijeljinske bolnice prof.dr Zlatko Maksimović. Maksimović je uputio čestitke na odlikovanju saradnicima sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine iz Kamenice i Kliničkog centra Srbije,  prof. dr Aleksandru Redžeku i prof. dr Milanu Nedeljkoviću. Centralni događaj povodom obilježavanja 32. rođendana Republike Srpske je svečani defile koji se održava na Trgu Krajine u Banjaluci.