Iranska revolucionarna garda preuzela odgovornost za napad na američku bazu u Iraku :: Semberija INFO ::

 

Iranska revolucionarna garda preuzela odgovornost za napad na američku bazu u Iraku


Фото Бета/АП
Izvor: Politika

Iranska revolucionarna garda preuzela je sinoć odgovornost za napad na američku vojnu bazu Harir i aerodrom Erbil na severu Iraka, saopštila je ova iranska organizacija.

Kako se navodi u saopštenju, ciljevi su bile terorističke grupe, a napad je „odgovor na terorističke zločine neprijatelja Irana“.

U njihovom saopštenju se navodi da su raketni napadi čuvara islamske revolucije na „štabove špijuna i mesta okupljanja antiiranskih terorističkih grupa“ u Iraku i Siriji odgovor na nedavni teroristički napad u Kermanu (eksplozije na grob generala Kasima Sulejmanija) i u Rasku (napad na policijsku stanicu).

Iranska revolucionarna garda saopštila je da je napala "špijunske centre i mesta gde se okupljaju antiiranske terorističke grupe" u iračkom Erbilu, javili su danas iranski državni mediji.

Napad je izveden u ponoć kao odgovor na nedavne terorističke zločine neprijatelja islamskog Irana i špijunski štab i mesta okupljanja antiiranskih terorističkih grupa, su gađana balističkim projektilima IRGC i uništena, saopštila je Iranska revolucionarna garda, prenela je državna iranska agencija IRNA.