Fondacija “Dr Arčibald Rajs” zapažena na “Sajmu zavičaja” u Novom Sadu: Podrška od zvaničnika Srbije :: Semberija INFO ::

 

Fondacija “Dr Arčibald Rajs” zapažena na “Sajmu zavičaja” u Novom Sadu: Podrška od zvaničnika Srbije


Za Semberija info: Mladen Vasilić

Fondacija “Dr Arčibald Rajs” iz Gacka  predstavila se na petom “Sajmu zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu" u Novom Sadu na kojem je imala zapaženu ulogu.

Štand su posjetili potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nikola Selaković i šef kancelarije za dijasporu Srbije Arno Gujon kao i drugi zvaničnici.



Predsjednik Fondacije Vukota Govedarica u znak pažnje zvaničnicima je uručio knjigu velikog srpskog prijatelja  Arčibalda Rajsa “Čujte Srbi-čuvajte se sebe” sa promotivnim materijalom fondacije.

Govedarica je upoznao zvaničnike sa radom, zadacima i ciljevima fondacije te im zahvalio na ukazanoj pažnji.

-Veliko je zadovoljstvo što je fondacija imala priliku da se predstavi u Srbiji i sa posebnim zadovoljstvom želim da istaknem da smo kod nadležnih institucija u Vojvodini kandidovali jedan značajan projekat za našu lokalnu zajednicu-rekao je Govedarica.

On je pojasnio da je projekat koji je kandidovan u formi idejnog projektnog rješenja i naglasio da je riječ o “Avantura parku” koji će biti namijenjen djeci u Gacku.



Direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbijom u regionu Aleksandar Đedovac izrazio je zadovoljstvo što ovakva fondacija postoji i istakao da je uvjeren  da će saradnja biti plodonosna za građane ovog dijela Hercegovine.

Peti "Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu", koji tradicionalno okuplja Srbe iz cijelog regiona, a u okviru koga su vrijednosti svoga kraja predstaviti više od 160 izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore otvorili su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Manifestaciju je organizovao  Fond za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade