PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA DANAS PROSLAVLjA KRSNU SLAVU SVETA TRI JERARHA :: Semberija INFO ::

 

PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA DANAS PROSLAVLjA KRSNU SLAVU SVETA TRI JERARHA


Partija demokratskog progresa danas proslavlja krsnu slavu, Sveta tri jerarha. Tim povodom predsjednik PDP, Branislav Borenović, rekao je da upravo ovaj praznik na simoličan način pokazuje slogu, jedinstvo i zajedništvo.
 
- To je poruka koju Sveta tri jerarha, Vasilije Veliki, Grigorije Bogoslov i Jovan Zlatousti, šalju vjernom narodu. Iako svaki od tri sveca imaju svoj dan, uspostavljen je i zajednički, nakon što su se episkopu evhaitski Jovanu u snu javila tri svetitelja riječima da su jedno u Boga, da među njima nema niti prvoga, niti drugoga. I politički možemo i treba da budemo zajedno, a opozicija na sve izazove treba dati jedinstven odgovor – poručio je Borenović.
 
Kaže da je PDP spreman da uvijek otvoreno razgovara i unutar svojih redova, kao i sa drugim politički bliskim strankama.
 
- Sloboda mišljenja, sloboda govora i stavova je vrijednosni sistem PDP. Više ideja daće bolje rezultate. Današnje okupljanje povodom naše krsne slave šalje vrlo važnu poruku građanima Republike Srpske da zajedničkim snagama, u slozi i međusobnom uvažavanju možemo prebroditi sve predstojeće izazove – istakao je Borenović.
 
Pored Borenovića, obilježavanju krsne slave prisustvovali su počasni predsjednik Mladen Ivanić, potpredsjednici Draško Stanivuković, Igor Crnadak, Milko Grmuša, Mira Pekić, predsjednik Glavnog odbora Siniša Golić, generalni sekretar Nenad Vuković, poslanici PDP u NSRS, članovi Predsjedništva PDP, izaslanik predsjednika SDS, narodni poslanik Milan Petrović, te drugi članovi i gosti Partije demokratskog progresa.

​Informativna služba PDP