Stanivuković najavio novu kandidataru, Crnadak i Grmuša ga demantuju :: Semberija INFO ::

 

Stanivuković najavio novu kandidataru, Crnadak i Grmuša ga demantuju


- Organi PDP-a će do kraja februara donijeti odluku o kandidatu ove partije za gradonačelnika Banjaluke, naveli su u zajedničkoj izjavi potpredsjednici PDP-a Igor Crnadak i Milko Grmuša.

Oni su ovim demantovali sinoćnju izjavu predsjednika Gradskog odbora PDP u Banjaluci, Draška Stanivukovića da će upravo on opet biti kandidat ove stranke za gradonačelnika Banjaluke.

Oni tvrde da u navodom glasanju za kandidata za gradonačelnika Banjaluke na sinoćnjem sastanku nije učestvovao niko od članova najužeg rukovodstva PDP-a koji su iz Banjaluke, ni predsjednik stranke, ni počasni predsjednik, ni bilo koji od tri potpredsjednika, saopšteno je iz PDP-a, prenosi Srna.

Crnadak i Grmuša su naveli da su Kolegijum Predsjedništva PDP-a, Predsjedništvo i Glavni odbor stranački organi koji u skladu sa Statutom i na bazi utvrđenih programskih opredjeljenja mogu donijeti odluku o kandidatu, uzimajući u obzir i prijedlog Gradskog odbora Banjaluka.

Oni su dodali da se u ovom trenutku sprovode unutarstranački izbori u Gradskom odboru PDP-a Banjaluka, s obzirom na činjenicu da je mandat prethodnog odbora istekao.

Stanivuković je, naime, sinoć objavio da je na sjednici Gradskog odbora PDP dobio snažnu podršku da se kandiduje za još jedan mandat na čelu najvećeg grada u Srpskoj.

"Na večerašnjoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banjaluka dobio sam jednoglasnu podršku za obnovu mandata na predstojećim lokalnim izborima! U narednom periodu o istom pitanju izjasniće se svih 57 mjesnih odbora PDP Banjaluka, a uvjeren sam u apsolutnu podršku. Takođe , istovremeno će iznositi svoje prijedloge za kandidate za pobjedničku odborničku listu!  Složni i nikad snažniji idemo u nove pobjede!", napisao je on.

Crnadak i Grmuša navode da sve odluke o politici, nosiocima politike i kandidatima PDP u Banjaluci moraju biti potpuno u skladu sa programskim načelima PDP usvojenim u programskim aktima, kao i programskim dokumentom "Nova Banja Luka" koji je Gradski odbor PDP Banjaluka usvojio kao svoju političku platformu za izbore 2020. godine
Poručuju da je na bazi ovih dokumenata jasno da je PDP odavno usvojio čvrstu platformu da ne smije biti bilo kakvog koketiranja sa lošim praksama vlasti u Republici Srpskoj i bivših vlasti u Banjaluci, da stranke opozicije moraju imati jednog zajedničkog kandidata za gradonačelnika, da ničija sujeta ne smije biti iznad opšteg interesa i da osnovna ideja PDP-a,  puna i ničim uslovljena vladavina prava i nezavisnost institucija i sloboda građana, mora biti prvi i osnovni zadatak svakog PDP-ovog kandidata, a pogotovo kandidata za gradonačelnika Banjaluke, najvećeg grada Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.

(Nezavisne)