Dodik: Na Istoku imamo prijatelje! :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Na Istoku imamo prijatelje!


Nakon višednevne posjete Bjerorusiji i Ruskoj Federaciji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, sa saradnicima, danas se obratio javnosti i građanima Srpske.

Na početku konferencije za medije, Dodik je rekao da Srpska na istoku ima prijatelje.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da je posjeta Ruskoj Federaciji i Bjelorusiji bila veoma uspješna.
Dodik je istakao da je Rusija spremna da nastavi sa isporukama gasa pod istim okolnostima.

"Razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom je bio veoma uspješan i odnosio se na sve segmente međusobnih odnosa. Pozitivan odnos Putina prema Srpskoj je pokazan i ovaj put. Putin je posvećen očuvanju mira u regionu", rekao je Dodik danas na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon povratka iz Rusije i Bjelorusije, gđe je predvodio delegaciju Republike Srpske u višednevnoj posjeti.

On je istakao da se nastavlja saradnja sa Rusijom, koja je lani bila najveći investitor u BiH.

Dodik se u ponedjeljak, 19. februara, u Minsku sastao sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, a potom u srijedu, 21. februara, u Kazanju sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji mu je uručio Orden Aleksandra Nevskog.

Tokom posjete Minsku potpisan je Memorandum o saradnji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Komiteta za zdravlje Bjelorusije u oblasti kadaverične medicine, te dogovorena posebna linija podsticajnih sredstava poljoprivrednicima iz Srpske.

(Glas Srpske)