Medvedev javnosti pokazao novu kartu Rusije :: Semberija INFO ::

 

Medvedev javnosti pokazao novu kartu Rusije


Izvor: Glas Srpske

Teritorije s obje strane Dnjepra su neodvojivi dio Rusije. Duž obje obale Dnjepra sastavni su dio ruskih strateških istorijskih granica i svi pokušaji da ih nasilno promijene su osuđeni na propast, javlja novinar portala Banjaluka.net iz Sočija.

Rekao je ovo zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev tokom panela “Znanje prvo” na Svjetskom festivalu mladih u Sočiju, tokom ovog predavanja pokazao je i novu mapu Rusije na kojoj se vide proširene teritorije.

Predavanju nekadašnjeg predsjednika i premijera Rusije prisustvovao je i dio članova delegacije Republike Srpske, javlja Banjaluka.net.

Medvedev je rekao da je geopolitički prostor Rusije još od perioda staroruske države.

– Imamo zajednički jezik, religiju, predstavu o svakodnevnom životu. To je i razlog zašto su dio, za svakog od nas, svetog prostora, bez obzira što taj prostor pokušavaju da sada razore divlji ukrajinski nacisti i njihovi gospodari – rekao je Medvedev.

On je napomenuo da više ne smije biti pokušaja ignorisanja ruskog javnog mnjenja.

– Rusija s pravom smatra Ukrajinu i njeno stanovništvo dijelom naše sveruske civilizacije. Da je Ukrajina izbegla najgluplju zamku koju su postavile Sjedinjene Države i njeni saveznici kako bi se suprotstavili našoj zemlji uz pomoć Ukrajine i iskoristili upravo ovaj antiruski element, stvari su mogle biti drugačije – naglasio je on.