Sve škole na teritoriji ove opštine u Srbiji zabranjuju mobilne telefone :: Semberija INFO ::

 

Sve škole na teritoriji ove opštine u Srbiji zabranjuju mobilne telefone


Foto: Pixnio
Za učenike u svim pribojskim školama, uskoro bi trebalo da počnu važiti nova pravila jer su se sve škole na teritoriji pribojske opštine usaglasile oko donošenja pravilnika o upotrebi mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja za učenike u školi, a na osnovu smjernice koje je izdao Zavod za vrijednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

"Zabranjeno je korištenje mobilnih telefona u školi, on se mora odložiti u torbu ili na predviđeno mesto prilikom dolaska. Pod digitalnim uređajima ne podrazumevaju se samo mobilni telefon već i pametni satovi, tableti, laptopovi i slušalice. U nekim školama doneto je da se oni mogu koristiti na velikom odmoru, međutim kod nas u školi nije dozvoljeno ni tada, pa ni na vannastavne aktivnosti kao što su na primer izleti" rekao je Nikola Tošić, direktor OŠ "Nikola Tesla" u Banji.

Učenici i roditelji biće u potpunosti upoznati sa ovim pravilnikom, roditeljima se daje obrazac izjave koji će popunjavati da su upoznati sa tim pravilnikom, kao i sa odgovornošću i da su saglasni sa primjenom tog pravilnika.

To će biti učinjeno na nivou cijele opštine, a sankcije za kršenje pravila će biti lakše i teže, prenosi "Telegraf".

(Telegraf)