JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: Međunarodni kongres HISPA od 15. do 17. marta :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: Međunarodni kongres HISPA od 15. do 17. marta



Treći međunarodni kongres HISPA BH „Zaštita srca i krvnih sudova - svjetski rezultati u regionalnom okruženju - uspjeh HISPA programa“, održaće se u Bijeljini od 15. do 17. marta u organizaciji Udruženja HISPA BH (Udruženje Centara za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga), Bolnice „Sveti Vračevi“ i Svjetskog udruženja za vaskularno zdravlje - ISVH.

Naučni skup se održava uz blagoslov patrijarha Porfirija, generalni pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a pokrovitelji su i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS. Partnerske organizacije koje su podržale ovogodišnje održavanje kongresa su: Društvo doktora medicine Republike Srpske, Udruženje kardiologa Republike Srpske, Udruženje endokrinologa i diabetologa Republike Srpske, Udruženje neurologa Republike Srpske, Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske i Uudruženja pulmologa Republike Srpske.

​Predsjednik Organizacionog odbora kongresa i  direktor Bolnice „Sveti vračevi“, prof. dr Zlatko Maksimović, istakao da će kongresu prisustvovati veliki broj eminentnih predavača iz regiona i svijeta, koji će razmijeniti ideje i iskustva, a program kongresa će biti akreditovan od strane Zdravstvenog savjeta RS kao Međunarodni kongres.