Rada Krivokapić Radonjić dobitnica nagrade za najbolju svjetsku modnu dizajnericu :: Semberija INFO ::

 

Rada Krivokapić Radonjić dobitnica nagrade za najbolju svjetsku modnu dizajnericu


Rada Krivokapić Radonjić najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm i zajedničke narodne nošnje Zentivns.



Ova Kotoranka, modna kreatorka i stilistkinja, dobila je prestižnu nagradu za najboljeg svjetskog modnog dizajnera za 2022/23. u konkurenciji svih država svijeta. Rada je dobila nagradu od neprofitne organizacije Corporate LiveWire.
 
– Nagrada za mene predstavlja poticaj i olakšicu za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su vrlo zahtjevni. Osjećaj je zaista neopisiv, iako, nažalost, zbog smrti moje majke, koja se dogodila nekoliko dana prije proglašenja pobjednika za najbolju svjetsku modnu kreatorsku godine, nisam mogla uživati ​​u velikom uspjehu’’, rekla je Krivokapić Radonjić i najavila da priprema posljednji brend, koji je zahtjevniji od dosadašnjih projekata.


 
Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner, najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentivns. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn.
 
Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil.
 
Napisala je i knjigu pod nazivom Odijevanje.