Samitu energetike u Trebinju prisustvuju i zvaničnici „Elektro-Bijeljine“ :: Semberija INFO ::

 

Samitu energetike u Trebinju prisustvuju i zvaničnici „Elektro-Bijeljine“


U Trebinju se od 20. do 22 .marta ove godine, održava Samit energetike i ovogodišnji peti po redu renomirani skup, svečano je otvorio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Na Samitu energetike u Trebinju, učestvuje i Uprava ZEDP „Elektro-Bijeljina“, na čelu sa direktorom Markom Mihajlovićem, čime ovo preduzeće daje punu podršku ovogodišnjem skupu koji se održava pod nazivom „Energetska povezanost zapadnog Balkana“. Prema riječima direktora „Elektro-Bijeljine“, trodnevni samit u Trebinju je iz godine u godinu sve bolji i uvijek je na najvišem nivou u regionu.
 
  • Samit energetike je ponovo dokazao da je ovo najeminentniji skup stručnjaka iz oblasti elektroenergetskog sektora u ovom dijelu Evrope, a samo prisustvo  značajnih investitora, kako domaćih, tako i iz evropskih država i Kine, govori da su i oni prepoznali značaj i ulogu SET-a i Elektroprivrede Republike Srpske. Ponosan sam što je i „Elektro-Bijeljina“ dio ovog grandioznog skupa i mi ćemo iskoristiti ovu priliku da se bolje upoznamo sa savremenim trendovima u energetici, novim smjernicama, a to je i prilika za nove kontakte i otvara mogućnost potencijalnih novih investicija. Naše preduzeće podržava ovakve skupove i sve ideje koje će doprineti ubrzanom razvoju elektroenergetskog sektora i Elektroprivrede, a samim time i Republike Srpske- rekao je Mihajlović.

 
On je ovom prilikom istakao i nekoliko bitnih poslovnih rezultata „Elektro-Bijeljine“.
 
  • Da smo maksimalno posvećeni poslovnim izazovima i da odgovorno pristupamo svim zadacima, govore i najnoviji rezultati poslovanja, tako da ću istaći činjenicu da smo prošlu godinu završili sa neto poslovnom dobiti od 804 000 KM, a distributivni gubici od svega 7,59 odsto su do sada najniži u našem radu. To je samo jedan od dokaza da stručnost, odgovornost i posvećenost poslu, moraju dovesti do dobrih rezultata, što nam daje za obavezu da svake godine budemo za nivo bolji. Upravo učešće na Samitu energetike u Trebinju, pomaže i da se otvore novi poslovni vidici i afirmišu značajne ideje i vizije sveukupnog razvoja, poručio je direktor Marko Mihajlović.
Samit energetike u Trebinju je ove godine okupio oko 1000 učesnika iz 11 evropskih država i Kine i po svom značaju i kvalitetu tema i panel diskusija, zasigurno je najznačajniji događaj u ovom dijelu Evrope.