WWF POZIVA SVE GRADOVE I MJESTA DA SE UKLjUČE U AKCIJU SAT ZA PLANETU ZEMLjU :: Semberija INFO ::

 

WWF POZIVA SVE GRADOVE I MJESTA DA SE UKLjUČE U AKCIJU SAT ZA PLANETU ZEMLjU


U subotu, 23. marta u 20 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, Sat za planetu Zemlju, jedna od najvećih svjetskih inicijativa za očuvanje prirode i životne sredine, ponovno će okupiti ljude širom svijeta kako bi pokazali svoju ljubav, ali i zabrinutost zbog stanja u kom je planeta. Iz WWF Adrije pozivaju sve gradonačelnike da u svom gradu u subotu u 20 časova i 30 minuta  isključe dekorativnu rasvjetu na prepoznatljivim znamenitostima i na taj način se i ove godine uključe u akciju.
 
Kako klimatska kriza prijeti svim građanima svijeta, svjetska biološka raznovrsnost smanjuje se neviđenom brzinom, a oko milion vrsta je pod prijetnjom izumiranja. Iz tog razloga je WWF kao najveći svjetski pokret za očuvanje planete, usmjeren na mobilizaciju pojedinaca, preduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. Cilj ove akcije je da podsjetimo ljude na ono što svi znamo i osjećamo, ali često zaboravljamo, a to je da je čovjek samo mali dio prirode. Da bismo sačuvali zdrav i prosperitetan život ljudi, moramo da čuvamo biljni i životinjski svijet!
 
Iako je počeo samo kao simbolični događaj gašenja sjvetla u Sidneju 2007. godine, Sat za planetu Zemlju danas obilježava više od 190 zemalja i teritorija.