GORAN JANjIĆ, RUKOVODILAC SLUŽBE PLANA I ANALIZE U ELEKTRO BIJELjINI I SPORTSKI DIREKTOR FK PROLETER DVOROVI :: Semberija INFO ::

 

GORAN JANjIĆ, RUKOVODILAC SLUŽBE PLANA I ANALIZE U ELEKTRO BIJELjINI I SPORTSKI DIREKTOR FK PROLETER DVOROVI


Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
 
- U profesionalnom smislu to što imam jasno postavljene ciljeve i dovoljno energije da radim paralelno više stvari koje mi prijaju i ispunjavaju me, a uklapaju se u te ciljeve.
U smislu društvenog aktivizma, na tim ljudi s kojima radim i na neke od projekata koje smo sprovodili u pro-teklom periodu.
Najviše sam ponosan i uvijek ističem ljetnu ligu u malom fudbalu koju organizujemo, jer je to nešto što povezuje moju veliku ljubav, sport, sa konkretnim doprinosom svojoj lokalnoj zajednici.
Međutim, smatram da je najveći uspjeh pronaći i imati oko sebe ljude koji te iskreno podržavaju i vole, i u moru izazova, sačuvati lični i porodični mir. 

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
 
- Želio sam da postanem profesionalni fudbaler, danas se bavim drugačijim poslovima, zaposlen sam u ,,Elektro Bijeljini’’, na poslovima finansijskog izvještavanja, bavim se privatnim poslom u oblasti osiguranja, te društveno-političkim aktivizmom, gdje imam neki dodir sa sportom, tako da sam samo, donekle, ostao u onome što mi je san, ali ne  na način koji sam priželjkivao, kao profesionalni sportista.
 
Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
 
- Od ere prvog čitanja Andrića i Ćosića iz srednjoškolskih i fakultetskih dana, još uvijek nisam naišao na štivo koje na taj način postavlja emotivne i ideološke temelje.
Filmove volim, ali definitivno najjači utisak na mene su ostavile dvije TV serije, koje sam u posljednjih par godina pogledao po nekoliko puta, to su: „Kuća od karata“ i „Momci s Medisona“. U njima se govori o metodama postizanja i svim prednostima poslovnog, odnosno, političkog uspjeha, ali i o svim manama takvog načina života.
 
Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
 
- Rekreacija, najviše fudbal, trčanje, biciklizam i ponekad tenis. Takođe, promjena sredine kad god je to moguće.
 
Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
 
- Turizam, svakako, uz dosta više profesionalnog pristupa iskori štavanju svih potencijala. Pravilnija raspodjela sredstava za sportske klubove sa akcentom na sportove u kojima se ostvaruju vrhunski rezultati. U privredi je neophodna snažnija sistemska podrška privatnoj inicijativi mladih ljudi. Ono što raduje je što je politička komunikacija na višem nivou nego u prethodnom periodu, što je preduslov za unapređenje bilo koje od ovih oblasti.
 
Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
 
- Dalji razvoj Bijeljine nije upitan, sa svim projektima koji nas očekuju u periodu koji je pred nama, ali nadam se sa riješenim pojednim urbanističkim i osnovnim komunalnim problemima, poput deponije. Uz jači razvoj turističkih potencijala, kulturne scene, i snažniju podršku mladim privrednicima, Bijeljina može biti grad u pravom smislu te riječi, u koji će više da se dolazi nego što se iz njega odlazi.

Semberske novine - Semberija info