UČENICI OD PONEDJELjKA U ŠKOLAMA :: Semberija INFO ::

 

UČENICI OD PONEDJELjKA U ŠKOLAMA


Foto: twitter.com / Vlada_Srpske
Učenici se u ponedjeljak vraćaju u škole, odlučeno je nakon sastanka na kojem je razgovarano o epidemiološkoj situacji u Srpskoj.

Zatvaranje škola, kako su naveli, bila je preventiva i privremena mjera, donesena s ciljem zaštite zdravlja svih, saopšteno je na konferenciji za novinare nakon ovog sastanka u Vladi Republike Srpske.

- Glavna poruka danas je da su institucije bile efikasne tokom ovih kriznih mjeseci i nastaviće da budu efikasne - poručila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Domaćin sastanka bila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Miliorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srpske, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, direktor Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković, direktor Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić i direktor Civilne zaštite Milan Novitović.
 
Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, gradonačelnik Trebinja Miko Ćurić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, predsjednik Saveza opština i gradova Ljubiša Ćosić, direktori i predstavnici UKC Republike Srpske i bolnica u Republici Srpskoj.


(RTRS)