Marlboro odlazi u istoriju? :: Semberija INFO ::

 

Marlboro odlazi u istoriju?


Duvanska grupa Filip Moris potvrdila je da će u budućnosti zabraniti konvencionalne cigarete.

To takođe može da znači da će slavna cigareta Marlboro uskoro otići u istoriju, prenosi Feniks magazin.

Već u ljeto 2021., izvršni direktor duvanskog giganta, Jacek Olčak, je najavio: "Brend Marlboro će nestati. Prvi najbolji izbor za potrošače je prestanak pušenja. Ako to ne učine, sljedeća najbolja stvar je preći na bolje alternative".

Ovo su iznenađujuće riječi iz usta poslovnog čovjeka iz duvanske industrije. On je u Berlinu naglasio da je grupa ozbiljna oko kraja konvencionalne cigarete. Novi grijači duvana Iqos – oni bi trebalo da budu budućnost industrije.

"Izaći ćemo iz poslovanja sa cigaretama i ponuditi samo proizvode sa smanjenim rizikom. Kad je to tačno? To je još nejasno. Možemo da odredimo vrijeme završetka, ali ga još nismo definisali", rekao je izvršni direktor kompanije Filip Moris u Njemačkoj i Austriji Markus Esing.

Za "marlboro" cigarete to vjerovatno znači zbogom.

Umjesto svjetski poznatog brenda, prodaju bi uskoro trebalo da pokrenu navodno manje štetni grijači duvana.

Uređaji ne spaljuju duvan, samo ga zagrijavaju. Prema riječima kompanije, na taj bi način trebalo da se proizvede 95 posto niže nivoa štetnih sastojaka u odnosu na cigarete. Nikotin je još uključen, tako da i grijači duvana stvaraju zavisnost.

Još samo 35 posto prometa kompanije čini prodaja greiača duvana, za dvije godine oni bi već trebalo da čine polovinu ukupnog prometa.

Prema podacima grupe Filip Morisa, u Njemačkoj, cigaretu budućnosti koristi već milion korisnika, a u svijetu oko 20 miliona.

(Nezavisne)