Načelnik opštine odobrio vatrogascima regres od 1 evra :: Semberija INFO ::

 

Načelnik opštine odobrio vatrogascima regres od 1 evra


Načelnik Opštine Plitvička Jezera odobrio je zaposlenima Javne vatrogasne jedinice isplatu u iznosu od nevjerovatnih po 1 evro za regres, dar za djecu, božićnicu i uskrsnicu.

 Načelnik Ante Kovač, profesor književnosti, nezavisni načelnik opštine i prvi načelnik Plitvičkih Jezera koji nije u HDZ-u, kako prenosi Index, svoju odluku opravdava rastom plata vatrogasaca u posljednja dva mjeseca.

 Ali za vatrogasce - riječ je čistoj uvredi, prenosi RTL.

"Omalovažavanje sigurno… to ne znam", kaže Vlado Marković, komandant JVP Plitvička jezera.

"Aneks kolektivnog ugovora bio je sklopljen s trećim mjesecom 2023. i za sve te četiri stavke bilo je oko 596 evra gotovo 600 evra za sve četiri stavke. Sad sve stane u 4 evra", pojašnjava za RTL Danas Marko Mišić, vatrogasac JVP Plitvička jezera.

Sindikati tvrde - najveći problem je što Vlada ni mjesec dana nakon protesta nije donijela uredbu, pa se načelnici, gradonačelnici i župani ponašaju kako žele.

"Mislim da vatrogasci u ovom trenutku, s obzirom na to kada su jučer vidjeli ovakvu odluku koja ih je dodatno uvrijedila, razjarila - neće stati i da će tražiti svoja prava na drugačiji način. - Prosvjed novi? - Zasigurno novi prosvjed", kaže Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.


(Nezavisne)